Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!

Servítku pred ústa si teda rozhodne nedával! Bývalý futbalista Tibor Jančula otvorene skritizoval najúspešnejší slovenský futbalový klub ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Servítku pred ústa si teda rozhodne nedával! Bývalý futbalista Tibor Jančula otvorene skritizoval najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava.

FOTOGALÉRIA: Tibor Jančula

Zverenci Vladimíra Weissa st. už v predstihu získali svoj šiesty ligový triumf v rade. Nič iné sa ani neočakávalo, sám kormidelník Slovana uznal, že s podmienkami a rozpočtom, akým bratislavský celok disponuje, je titul povinnosťou.

Niekdajší zakončovateľ Slovana Bratislava Tibor Jančula triumf v domácej súťaži nepreceňuje. „S takým rozpočtom je to povinnosť,“ uviedol pre Pravdu.

Bývalý tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Ján Kozák.
Kozák st. bude oslavovať krásne jubileum: Prezradil, prečo skončil ako tréner! Zobraziť článok

JUNIORKA SLOVANA JE ODPAD

Aj napriek tomu, že Slovan kraľuje na domácich trávnikoch, dokazuje to prevažne s legionármi. Mladíci na Tehelnom poli veľa priestoru nedostávajú, čo Jančulovi prekáža: "Keď viedol tréner Dušan Galis v minulosti juniorku Slovana a povýšili ho na post hlavného trénera, zobral si zo sebou takmer celú partiu – Pavla Gostiča, Laca Pecka, Dušana Tittela či Vlada Kindera – a držal nad ňou ochrannú ruku," zaspomínal si na mladíkov, z ktorých sa stali ikony klubu.

"Teraz je to nepredstaviteľné. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale momentálne je juniorka Slovana odpad. Je to vizitka terajšieho vedenia. Nepracovali s mladíkmi a teraz sú to skôr druholigoví hráči ako perspektívni členovia A-tímu Slovana. Je to bludný kruh. Ako sa môže stať, že Žilina či Dunajská Streda skupujú talenty a Slovan sa prizerá?" vyjadril sa kriticky Jančula.

Z mládežníckych kategórií sa v tejto sezóne podarilo presadiť len krídelníkovi Marcellimu, ďalší talentovaní hráči šance nedostávali.

Zápas v srbskej lige prerušil nevídaný hosť na ihrisku.
Kuriózny moment v srbskej lige: Nepozvaný hosť vystrašil hráčov Zobraziť článok

SLOVAN BY MAL HRAŤ ASPOŇ EURÓPSKU LIGU!

Za ostatných 5 rokov účinkoval Slovan v skupinovej fáze jedného z troch európskych pohárov štyri razy. Vždy sa jednalo o Európsku ligu a Európsku konferenčnú ligu. Sen o Lige majstrov sa zatiaľ nenaplnil.

"Európska liga je úplne iný level ako Konferenčná, o Lige majstrov sa ani nebavme. Tento pohár číslo tri je pre mňa liga, ktorú spravila UEFA pre krajiny bývalého sovietskeho bloku, aby nám, chudákom, hodili nejaké zrno z toho, čo zostane," nedával si servítku pred ústa Jančula.

Podľa bývalého zakončovateľa EKL nemá tak vysokú úroveň: "Pripomína mi to Intertoto Cup – kolotočársky turnaj, ktorý sme odohrali za týždeň v lete. Pozrite si zápasy Slovan – Graz a Sparta – Liverpool. Uvidíte ten rozdiel medzi Konferenčnou ligou a Európskou. Pritom do EKL sa Slovan dostal vypadávaním z LM a EL…" dodal.

Futbalista španielskej Malagy si za dres vypýtal finančnú čiastku.
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});