Ramsay škrtal v zostave: Šancu dostane aj talentovaný mladík

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay urobil pred druhým týždňom prípravy na MS tri zmeny v kádri.
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay urobil pred druhým týždňom prípravy na MS tri zmeny v kádri.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Švajčiarsko

Na dvojzápas do Nemecka nepocestujú brankár Filip Belányi a zranený obranca Dávid Mudrák, nahradia ich Matej Tomek a Daniel Gachulinec. Tím doplní 19-ročný útočník Servác Petrovský, ktorý môže absolvovať premiéru v národnom tíme.

"Zraneného Mudráka nahradí Gachulinec. Má skúsenosti, Slovensko už reprezentoval na svetových šampionátoch. Nateraz doplní našich sedem bekov. Matej Tomek je skúsený brankár, ktorý sa ide pobiť o miestenku na MS. Servác Petrovský patril k lídrom našej dvadsiatky. Ide o skúseného hráča, čo sa týka juniorského hokeja. V sezóne odohral už veľa zápasov, zbieral v nich takmer bod na zápas. Mohol by nás veľmi milo prekvapiť, preto sme sa rozhodli ho vyskúšať," uviedol asistent trénera Peter Frühauf pre webstránku hockeyslovakia.sk.

Slováci majú za sebou prvý týždeň oficiálnej prípravy na svetový šampionát. V Humennom absolvovali päťdňový kemp, počas ktorého odohrali dve prípravné stretnutia so Švajčiarmi a v oboch zvíťazili (3:0 a 5:3). Po úvodnom dvojzápase pristúpili tréneri k niekoľkým zmenám. V prípade Mudráka išlo o vynútený stav, keďže si v prvom dueli proti Švajčiarsku zlomil palec na ruke, pričom dobu rekonvalescencie odhadujú lekári na tri až šesť týždňov.

Brankár Tomek patril k oporám Litvínova v tejto sezóne. V základnej časti odchytal 36 duelov s 23 víťaznými zárezmi a takmer 91-percentnou úspešnosťou zásahov. V 13 dueloch play off si štatistiky vylepšil na takmer 94 percent. Obranca Gachulinec odštartoval sezónu v bratislavskom Slovane, no dohral ju vo Zvolene. S reprezentačným dresom už má skúsenosti, dvakrát si ho obliekol aj na svetovom šampionáte.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});