Pospíšil bodoval pri víťazstve Calgary: Tatar opäť mimo hry

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) prispel jednou asistenciou k výhre Calgary Flames v nočnom zápase zámorskej NHL nad Arizonou ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) prispel jednou asistenciou k výhre Calgary Flames v nočnom zápase zámorskej NHL nad Arizonou Coyotes 6:5.

Dvadsaťštyriročný útočník odohral 12:31 minúty a do štatistík si pripísali aj jeden plusový bod, dve trestné minúty, štyri strely na bránku a šesť bodyčekov. Hráči Vegas zvíťazili nad Coloradom 4:3 po predĺžení, Carolina vyhrala v Chicagu 4:2 a pripísala si piaty triumf v sérii.

Pospíšil nazbieral v 61 stretnutiach prebiehajúcej sezóny dokopy 23 bodov za osem gólov a 15 asistencií. Na konte má aj 101 trestných minút a trinásť plusových bodov. Calgary sa počas celého stretnutia doťahovalo na súpera. Do tretej tretiny išlo za stavu 4:5, no potom rozhodol jeho najproduktívnejší hráč Nazemi Kadri, ktorý v 42. minúte vyrovnal a o štyri neskôr upravil na konečných 6:5. V tomto ročníku nazbieral 74 bodov (29+45).

Carolina vďaka triumfu v Chicagu zostala v hre o víťazstvo vo Východnej konferencii. Z druhého miesta stráca na vedúcich New York Rangers jeden bod, oba tímy odohrajú do konca základnej časti ešte jeden duel. Colorado prehralo štvrtý z uplynulých piatich zápasov a v prvom kole play off narazí na Winnipeg Jets. V Centrálnej divízii stráca na svojho súpera jeden bod a o tom, kto bude mať východu domáceho prostredia v úvode série, rozhodnú záverečné zápasy základnej časti. Colorado viedlo po dvoch tretinách nad Vegas 3:0, no domáci dokázali v tretej vyrovnať a v predĺžení im zaistil triumf český útočník Tomáš Hertl.

Hokejisti St. Louis zvíťazili nad Seattlom 4:1. O svojom triumfe rozhodli v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Blues si poistili deviatu priečku v Západnej konferencii, no postúpiť do play off už nemôžu, jedenásty Kraken stratil postupovú šancu už dávnejšie. Slovenský útočník Tomáš Tatar zápas sledoval len z tribúny.

NHL - výsledky:

St. Louis Blues - Seattle Kraken 4:1

Góly: 19. Kapanen (Toropčenko), 41. Kyrou (Kessel, Saad), 57. B. Schenn (Leddy, N. Walker), 60. N. Walker – 15. McCann

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 4:3 pp

Góly: 43. Barbašev (Kolesar, Hanifin), 47. W. Karlsson (Dorofejev, Theodore), 57. W. Karlsson (Howden, Whitecloud), 62. Hertl (Eichel, Marchessault) – 8. Colton (Wood, Makar), 11. MacKinnon (MacKinnon, Lehkonen), 33. Rantanen (Manson, Ničuškin)

Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 2:4

Góly: 11. Nazar (S. Jones), 42. Athanasiou (Reichel, Donato) – 25. J. Staal (Martinook, Svečnikov), 47. Jarvis, 57. Jarvis (Burns, Svečnikov), 58. S. Aho II (Guentzel)

Calgary Flames - Arizona Coyotes 6:5

Góly: 8. Kuzmenko (Kadri, Pospíšil), 10. Coronato, 30. Zary (Dr. Hunt), 37. Šarangovič (Backlund, R. Andersson), 42. Kadri (R. Andersson, Kylington), 46. Kadri (Weegar, Kuzmenko) – 3. Kerfoot (Kesselring, Ingram), 4. Maccelli (J. Brown, Koljačonok), 18. Guenther (Durzi, Keller), 36. Guenther (Jeník, Keller), 37. Doan (McBain)

Tímy s istou účasťou v play off:

Východná konferencia:

New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning   

Západná konferencia:

Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Los Angeles Kings, Vegas Golden Knights

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});