Hokejku vymenil za mikrofón: Bude z neho nový Valábik?

Prijal novú výzvu a rozhodne nesklamal! Reč je o hokejistovi Popradu Tomášovi Záborskom (36), ktorý si pred pár dňami premiérovo vyskúšal ...
  • Zdroj: greb TV Sport1

Prijal novú výzvu a rozhodne nesklamal! Reč je o hokejistovi Popradu Tomášovi Záborskom (36), ktorý si pred pár dňami premiérovo vyskúšal v televízii pozíciu experta, keď spolukomentoval štyri semifinálové súboje extraligy.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Záborský

Denníku Nový Čas prezradil, či mal trému, ako zvládol maskérňu a aj to, či z neho bude nový Boris Valábik (38)...

Nedávno ste v pozícii hokejového experta premiérovo odkomentovali v televízii štyri semifinálové zápasy extraligy. Ako k tomu vôbec prišlo a dlho ste o ponuke uvažovali?

Minulý štvrtok som dostal ponuku od novinára Stana Benčata, či by som nešiel do štúdia s ním a Ondrom Rusnákom komentovať dva zápasy. Chvíľku som nad tým premýšľal, musel som dostať aj súhlas od vedenia Popradu a napokon som prikývol. Povedal som si, že je to niečo nové a rád to skúsim.

Mali ste aj trému? Predsa len je to iné, ako vykorčuľovať na ľad.

Nie, cítil som sa komfortne. Bolo to aj tým, že roky poznám nielen Stana, ale aj Ondra, a vedel som, že ma podržia, keby to bolo potrebné. Vnímal som to tak, akoby som sedel niekde v kancelárii a bavil sa s ľuďmi o hokeji.

Bola aj špeciálna príprava?

Áno. Vytvorili sme si na mobiloch spoločnú skupinu, kde mi chalani dali určité noty, ako to celé bude prebiehať a čo si mám dopredu pozrieť. Takže zhruba som vedel, čo môžem od toho očakávať.


Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens by nemal chýbať na MS v Česku.
Uniknutá FOTO vyvoláva veľké obavy o Slafkovského: Čo sa to deje? Zobraziť článok

Doteraz ste boli na druhej strane barikády ako hráč, teraz ste pričuchli aj k novinárskemu remeslu. Je to náročné?

Musím povedať, že to nie je jednoduché. Ste naživo v priamom prenose, takže musíte vážiť slová, pretože sa už potom nedajú vziať naspäť. Navyše treba mať aj dobré informácie, takže títo ľudia majú môj rešpekt.

Zvládli ste aj maskérňu a pudrovanie?

Snažil som sa to najskôr bojkotovať (smiech), ale, žiaľ, nevyhol som sa tomu. Z duše toto pudrovanie nenávidím. Aj keď máme klubové fotenie, tak ja jediný sa tomu vyhýbam.

Aké boli ohlasy?

Od najbližších pozitívne, verím, že som nesklamal. Vážim si, že mi napísal Marián Gáborík, že to bolo dobré. Ešte po prvom zápase som hovoril chalanom, že ak by mi napísal Boris Valábik alebo Gáborík, že to je fajn, tak budem spokojný. Takže ma to potešilo.

Rastie nám teda nový Valábik? Vymeníte hokejku za mikrofón?

Neviem, či nový Valábik (smiech), ale, áno, viem si v budúcnosti predstaviť, že by som robil nejakého hokejového experta. Momentálne však ešte chcem pokračovať nejaký rôčik v kariére hráča, pokiaľ ešte nepatrím do starého železa. Potom však plánujem zotrvať pri hokeji a uvidíme, v akej pozícii to bude.

Dravecký jr. si odložil puk, s ktorým dal prvý gól, na pamiatku.
Syn slávneho otca a ďalší s číslami lepšími ako Nemec: Dve posily pre hokejovú repre! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});