Syn slávneho otca a ďalší s číslami lepšími ako Nemec: Dve posily pre hokejovú repre!

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov má dve nečakané posily pred majstrovstvami sveta. Slovenské občianstvo získal syn slávneho ...
  • Zdroj: Peter Jesenský

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov má dve nečakané posily pred majstrovstvami sveta. Slovenské občianstvo získal syn slávneho otca a bývalého reprezentanta a tiež obranca s číslami ako Šimon Nemec.

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov má dve nečakané posily pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta tejto vekovej kategórie. 16-roční obrancovia Vladimír Dravecký mladší a Patryk Zubek dostali slovenské občianstvo, informuje o tom portál TVNOVINY.sk. Dravecký ml. je synom slávneho otca a bývalého reprezentanta. Zubek sa narodil v Poľsku, no v slovenskej juniorskej súťaži má podobné čísla ako v minulosti Šimon Nemec.

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens by nemal chýbať na MS v Česku.
Uniknutá FOTO vyvoláva veľké obavy o Slafkovského: Čo sa to deje? Zobraziť článok

Dravecký ml. sa narodil v USA, kde v tom čase pôsobil jeho otec. Väčšinu kariéry odohral v Česku. Má americké aj slovenské občianstvo. Dravecký ml. v tejto sezóne nastupoval za HC Košice v extralige. V šestnástich zápasoch základnej časti strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Bez bodového zisku bol v štyroch dueloch play off. Na Slovensku sa rozhodol hrať práve z dôvodu, aby dostal možnosť reprezentovať našu krajinu. "Medzinárodnú hokejovú federáciu (IIHF) sme preto požiadali o udelenie výnimky, aby nemusel odohrať dve kompletné sezóny u nás, a aby už teraz mohol byť súčasťou národného tímu do 18 rokov. IIHF tejto žiadosti vyhovela,“ informoval hovorca zväzu Peter Jánošík pre TVNOVINY.sk.

Zubek žiaril v drese juniorského tímu Banskej Bystrice. Nazbieral 51 bodov v 45 zápasoch základnej časti, teda mal priemer 1,13 bodu na zápas. V posledných rokoch takéto skvelé čísla v rovnakej súťaži nemal žiadny obranca, ani Šimon Nemec, ktorého si v drafte NHL 2022 vybral z druhého miesta tím New Jersey Devils (0,61 bodu v drese nitrianskej juniorky v sezóne 2019-20).

"Patryk Zubek dostal osvedčenie o slovenskom občianstve v pondelok 8.4., následne ešte absolvoval návštevu Bratislavy, kde sa musel zapísať do registra, aby mohol dostať slovenský rodný list a žiadať o slovenský pas. Ten dostal v stredu, a tak mu už nič nebráni v tom, aby mohol hrať za slovenskú reprezentáciu,“ ozrejmil jeho agent Igor Bielčík zo Sport Invest Hockey pre TVNOVINY.sk.

Slovenský hokej tak dostáva ďalšie dva klenoty, ktoré môžu byť draftované z popredných kôl do zámorskej NHL a patriť medzi opory v národnom tíme.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});