Nie tréner, ale diktátor: Raz si pred hráčmi stiahol nohavice a...

Holandský futbalový tréner Louis van Gaal sa netešil medzi hráčmi veľkej obľube. Dokazuje to aj kuriózny príbeh, ktorý vyrozprával bývalý ...

Holandský futbalový tréner Louis van Gaal sa netešil medzi hráčmi veľkej obľube. Dokazuje to aj kuriózny príbeh, ktorý vyrozprával bývalý taliansky útočník Luca Toni, ktorý pod vedením van Gaala hral v Bayerne Mníchov.

Fotogaléria

Holandský tréner Louis van Gaal má za sebou množstvo úspechov, ale faktom zostáva, že patril medzi najmenej obľúbených koučov medzi hráčmi. Dokazujú to aj skúsenosti bývalého talianskeho útočníka Lucu Toniho, ktorý pod vedením van Gaala hral počas svojho pôsobenia v Bayerne Mníchov.

Na snímke hráč Slovana Vladimír Weiss ml. oslavuje gól.
Weiss ml. chystá návrat na oslavy: Slovanu k titulu môže stačiť aj prehra Zobraziť článok

"Má hrozný charakter a zlý prístup k hráčom. Ku všetkým, okrem svojho vnútorného kruhu, ktorý tvoria Holanďania, sa správa ako diktátor," cituje Toniho Reddit. "Jedného dňa povedal tímu: Nemáte také gule ako ja a vyzliekol si nohavice. Mal však veľké brucho, takže sme jeho gule nevideli," dodal Toni.

72-ročný van Gaal trénoval Ajax Amsterdam, FC Barcelonu, AZ Alkmaar, Bayern Mníchov, Manchester United či holandskú reprezentáciu. Od októbra 2023 pracuje ako športový poradca v Ajaxe.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});