Stopka pre hráčov z KHL? Idioti! Odkazuje ruská legenda Slovákom

Legendárny ruský hokejista Viačeslav Fetisov posiela Slovákom poriadne tvrdý odkaz po rozhodnutí o stopke pre hráčov pôsobiacich v KHL ...
  • Zdroj: Northfoto

Legendárny ruský hokejista Viačeslav Fetisov posiela Slovákom poriadne tvrdý odkaz po rozhodnutí o stopke pre hráčov pôsobiacich v KHL na majstrovstvách sveta v Česku.

FOTOGALÉRIA: Slováci v KHL

Veľmi dlho verejnosť čakala na definitívne stanovisko predstaviteľov slovenského hokeja k účasti hráčov z KHL na majstrovstvách sveta v Česku. To prišlo zhruba mesiac pred štartom šampionátu. SZĽH argumentuje tým, že väčšina hráčov z ruskej ligy nie je k dispozícii z rôznych dôvodov, či už zdravotných, osobných alebo rodinných.

Rozhodnutie slovenského zväzu rezonuje aj v Rusku. Tvrdý odkaz na Slovensko posiela legendárny Viačeslav Fetisov, dvojnásobný zlatý medailista z olympiády a sedemnásobný majster sveta. "Aký je pre mňa rozdiel v rozhodnutí SZĽH vo vzťahu k jeho hokejistom? Idiocia nemá hraníc, toto je ich problém," vyjadril sa súčasný poslanec ruskej Štátnej dumy pre Sovietskij Sport.

Miroslav Šatan musel urobiť náročné rozhodnutie.
Prezident Miroslav Šatan prezradil detaily: Ako sa rodilo rozhodnutie o hráčoch z KHL? Zobraziť článok

Fetisov zostal z rozhodnutia o stopke pre hráčov pôsobiacich v KHL prekvapený vzhľadom k tomu, ako sa vyvíja politická situácia na Slovensku. "Hoci sa zdá, že politickí lídri celú situáciu chápu a svoju politiku vedú vyvážene, toto rozhodnutie je veľmi zvláštne. Ale s tým musia ďalej žiť len oni. Zdalo sa mi, že Slovensko už bolo k situácii tolerantnejšie. No nie.“

65-ročný Fetisov je považovaný za jedného z najlepších hokejistov histórie. Je členom elitného Triple Gold Clubu, okrem spomínaných triumfov na MS a olympijských hrách vyhral aj dva Stanleyho poháre v NHL. V zámorskej profilige odohral deväť sezón, pôsobil v New Jersey Devils a Detroit Red Wings.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});