Nemec ako boxovací mech: Domi mu poriadne naložil

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:4 a stratili pozíciu v boji o druhú divokú kartu vo ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:4 a stratili pozíciu v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii.

FOTOGALÉRIA: Šimon Nemec

O bod ich preskočil Pittsburgh, na Capitals sa bodovo dotiahli Detroit a Philadelphia. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral za hostí 20 a pol minúty bez bodového zisku.

Pre Washington to bola siedma prehra z uplynulých ôsmich zápasov. V drese "šablí" sa gólov presadili Zach Benson, Alex Tuch, Jack Quinn a Dylan Cozens.

Auston Matthews strelil dva góly za Toronto, v tejto sezóne ich má na konte už 68. Maple Leafs však doma prehrali s New Jersey 5:6, dvoma zásahmi sa o to postarali Jesper Bratt a Timo Meier. Obaja si pripísali aj asistenciu. Slovenský obranca Šimon Nemec v drese "diablov" nebodoval, v polovici zápasu sa pobil s Maxom Domim.

 

 

Bez bodu tentoraz vyšiel aj Juraj Slafkovský, ktorý si v predchádzajúcom zápase pripísal prvý hetrik v kariére. Montreal prehral na ľade NY Islanders 2:3 po predĺžení, o triumfe domácich rozhodol Kyle Palmieri v druhej minúte extračasu.

Seattle doma prehral so San Jose 1:3, na súpiske domácich opäť chýbal Tomáš Tatar.

V akcii však bol obranca Erik Černák, no aj jeho tím Tampa Bay prehral. Na domácom ľade nestačil na Ottawu 2:3 po nájazdoch. Dvadsaťšesťročný slovenský zadák v druhej tretine po zásahu pukom opustil ľad, no neskôr sa vrátil.

Z triumfu sa netešil ani ďalší slovenský zástupca v profilige, útočník Martin Pospíšil. Jeho Calgary prehralo na ľade Los Angeles 1:4.

NHL:

Buffalo - Washington 4:2

Góly: 19. Benson (J. Skinner, Krebs), 33. Tuch (Jokiharju, T. Thompson), 50. Quinn (Clifton, Greenway), 58. Cozens (Greenway, Jokiharju) – 35. McMichael (Pacioretty, Carlson), 59. Wilson (Carlson, Ovečkin)

Florida - Columbus 4:0

Góly: 1. M. Tkachuk (Ekman-Larsson, Cousins), 38. Rodrigues (Lundell, Luostarinen), 40. Reinhart (Barkov, Ekman-Larsson), 58. Tarasenko (Forsling, Reinhart)

NY Rangers - Philadelphia 1:4

Góly: 19. Panarin (Fox, Zibanejad) – 5. York (Konecny), 24. Brink (Poehling), 40. Konecny (Poehling), 46. N. Cates (Couturier, Sanheim)

Pittsburgh - Detroit 6:5pp

Góly: 3. D. O'Connor (Rust, Crosby), 16. Letang (Bunting, Rakell), 28. Crosby (Rust, R. Smith), 33. Rust (R. Smith), 44. Carter, 62. E. Karlsson (Crosby, Rakell) – 4. Raymond (DeBrincat), 20. Raymond (DeBrincat, Larkin), 40. Petry (Seider, Sprong), 53. Larkin (Raymond, Compher), 55. Raymond (Larkin, DeBrincat)

Tampa Bay - Ottawa 2:3pn

Góly: 10. Sheary (Kučerov, Point), 13. Point (Kučerov, Sheary) – 9. B. Tkachuk (Chychrun), 43. Batherson (B. Tkachuk, Chabot), rozh. náj. B. Tkachuk

Toronto - New Jersey 5:6

Góly: 1. Tavares (Marner), 7. Matthews (Domi, Brodie), 28. Matthews (Domi, Bertuzzi), 30. Kämpf (Dewar), 56. Tavares (Rielly, Marner) – 1. Haula, 8. N. Foote, 13. Meier (Bratt, L. Hughes), 40. Meier (Hischier), 52. Bratt (L. Hughes, Meier), 59. Bratt

NY Islanders - Montreal 3:2pp

Góly: 26. Engvall (Pelech, Reilly), 47. Cizikas (Pelech, Pulock), 62. Palmieri (Nelson) – 18. Harris (Caufield, Suzuki), 44. Caufield (Kovacevic, Matheson)

Dallas - Winnipeg 0:3

Góly: 15. Ehlers, 30. D. Gustafsson (Samberg, Appleton), 58. Scheifele (Connor, Appleton)

Seattle - San Jose 1:3

Góly: 10. Dumoulin (Eberle) – 9. Kunin (Thrun, Kostin), 35. Burroughs (Eklund), 36. Zetterlund (Granlund, Eklund)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});