Svoj debut si odkrúti syn našej legendy: Ako oslovuje na ľade otca?

V seniorskej hokejovej reprezentácii sa po rokoch opäť objavilo legendárne meno. Svoj debut si má v dnešnom súboji proti Švajčiarsku ...
  • Zdroj: julius dubravay

V seniorskej hokejovej reprezentácii sa po rokoch opäť objavilo legendárne meno. Svoj debut si má v dnešnom súboji proti Švajčiarsku (o 16.30 h) odkrútiť obranca Rayen Petrovický (22). Ide o syna majstra sveta z roku 2002 a aktuálne aj asistenta trénera Craiga Ramsayho – Róberta (50).

FOTOGALÉRIA: rayen petrovicky

Čo vravíte na premiérovú pozvánku v kariére do seniorskej reprezentácie a ešte budete v jednom tíme aj s otcom Róbertom, ktorý je asistent trénera Craiga Ramsayho?

Som veľmi šťastný, že som sa dostal prvýkrát do seniorského národného tímu a ešte aj v čase záverečnej prípravy na svetový šampionát. To, že tu mám otca, nič na tom nemení. Je čas sa ukázať na medzinárodnej scéne. Urobím v tréningoch i na ľade maximum, aby som nesklamal dôveru trénerov.

Zaujímavosťou je aj to, že dnešný debut na štadióne v Humennom vás čaká proti výberu Švajčiarska. Práve v tejto krajine ste sa narodili...

Je to naozaj zhoda okolností, že nastúpim proti tímu mojej rodnej krajiny, ale na druhej strane to už poznám. Už som hral proti Švajčiarom na juniorskom šampionáte.

Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Syn legendy zažije premiéru: Slovenská reprezentácia zverejnila úvodnú nomináciu! Zobraziť článok

Pochádzate z hokejovej rodiny, váš dedko Vladimír Vůjtek bol bývalý kouč národného mužstva. Prídu vás podporiť?

Pre nich je to z Čiech ďaleko do Humenného, ale určite budú zápas sledovať v televízií a držať všetci palce.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});