Taký náklad Škriniar ešte nedostal: Nešikovnosťou zavinil gól, stopka proti Barcelone?

Slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar má za sebou ťažké momenty od svojho návratu na súťažné trávniky po zranení Achilovky. ...
  • Zdroj: Northfoto

Slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar má za sebou ťažké momenty od svojho návratu na súťažné trávniky po zranení Achilovky. Čelí veľkej kritike a spochybňujú jeho štart proti Barcelone vo štvrťfinále Ligy majstrov.

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar

Slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar sa od úvodu roku zotavoval zo zranenia Achilovky. Začiatkom apríla sa vrátil do zostavy PSG, no zažíva ťažké obdobie. Na jeho pohybe a hre je vidieť dlhodobú absenciu a nedostatok zápasovej praxe. Problém mal už v zápase s Marseille, v ktorom nastúpil na posledných 15 minút a takmer zavinil gól súpera.

Počas uplynulého víkendu hral Škriniar prvýkrát od zranenia v základnej zostave parížskeho giganta. Ale na tento duel by najradšej rýchlo zabudol. Zavinil gól, ktorý pripravil PSG o tri body proti poslednému tímu francúzskej ligy (PSG doma s Clermontom remizoval 1:1). "Jediná strela v prvom polčase, žiadne veľké vzrušenie a hlavne inkasovaný gól Habiba Keitu po nešikovnosti Milana Škriniara,” kritizoval výkon slovenského obrancu francúzsky L´Equipe.

Milan Škriniar vsietil prvý gól v drese PSG.
Šéf ligy prehovoril o prestupe desaťročia: Osud Mbappého je spečatený! Zobraziť článok

Škriniar duel nedohral, v 67. minúte svoje miesto prenechal brazílskemu obrancovi Marquinhosovi. "Po príchode do Paríža zjavne nenapĺňa vo francúzskej metropole svoje sny,” reagoval francúzsky portál Footmercato. " Proti Clermontu potvrdil všetky svoje problémy. Bol neistý vo svojich zákrokoch, nedominoval vo vzduchu, stál za prvým gólom. Zrádzala ho nízka rýchlosť a ukázal svoje nedostatky proti najslabšiemu útoku francúzskej ligy."

Portál Foot Mercato pripomína, že aktuálna zlá forma Milana Škriniara môže byť spôsobená predošlým zranením a dlhým herným výpadkom. No zároveň spochybňuje jeho štart proti štvrťfinálovému šlágru Ligy majstrov proti FC Barcelona. "V každom prípade je nepravdepodobné, že by nastúpil proti Barcelone. Aktuálne sa zdá byť pozadu za Lucasom Beraldom, Marquinhosom a Lucasom Hernandezom, svojimi hlavnými konkurentmi."

A že so Škriniarom v základnej zostave neráta tréner PSG Luis Enrique naznačuje aj skutočnosť, že Slovák hral od začiatku proti Clermontu. Pretože najväčšie esá, ako Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi alebo spomínaný Marquinhos boli na lavičke. Po obrovskej chybe proti Clermontu dostal Škriniar nielen spŕšku kritiky od francúzskych médií, ale pravdepodobne si vystavil stopku pred šlágrom s Barcelonou.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});