Bývalá hviezda NHL odhalila nové skutočnosti: TENTO muž zariadil Slafkovského úspech!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) odohral v tejto sezóne NHL za Montreal už 77 zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský (20) odohral v tejto sezóne NHL za Montreal už 77 zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal 45 bodov za 16 gólov a 29 asistencií.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Aktuálne tak väčšina fanúšikov už prestala pochybovať o tom, či bola jeho vedúca pozícia v nováčikovskom drafte oprávnená. V úvode aktuálneho ročníka to však bol úplne iný príbeh, keďže Slafkovského štart sa niesol v pomalšom tempe.

„Juraj Slafkovský začal sezónu s dvoma asistenciami v prvých pätnástich zápasoch. Nehral k tomu vôbec dobrý hokej,“ povedal analytik televízie Sportsnet a bývalý hokejista NHL Kevin Bieksa.

„Nick Suzuki, ako správny kapitán potom zašiel do kancelárie Martina St.Louisa (tréner Montrealu - pozn. redakcie) a povedal: Daj ho do môjho útoku. Naučím ho hrať správnym spôsobom na oboch stranách klziska,“ odhalil bývalý obranca.

K výkonom slovenského mladíka sa neskôr vyjadril aj samotný Nick Suzuki: „V hre Juraja vidím naozaj veľa. Myslel som si, že by sa mohol dobre hodiť do môjho útoku.

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st.
Tréner Weiss prezradil, akého hráča chcel do Slovana: Na tomto to padlo Zobraziť článok

Odkedy hráme spolu, tak sa chopil svojej šance hrať so mnou Coleom (Caufield) proti najlepším hráčom. V poslednej dobre sa nám darí a je medzi nami aj dobrá chémia,“ pochvaľoval si 24-ročný Kanaďan v rozhovore pre televíziu Sportsnet.

Juraj Slafkovský sa od uskutočnenia zápasu hviezd radí vo všetkých najdôležitejších štatistikách to TOP 2 hráčov Montrealu. V počte strelených gólov je na druhej priečke (9) a rovnaká pozícia mu patrí aj pri bodoch (24) a hitoch (49). 

Činnosť, v ktorej je od zápasu hviezd vôbec najlepším hráčom v celom tíme, je blokovanie striel. Táto hodnota sa pri Jurajovi vyšplhala už na číslo 24.

Hokejisti HK Nitra sa môžu už niekoľko rokov spoľahnúť na služby krásnej fyzioterapeutky Lenky Skaličanovej.
Tajomstvo úspechu hokejistov Nitry je odhalené: Je za ním táto sexica Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});