Melicherčík vygumoval Košice: Spišská potvrdila domácu výhodu a sníva o finále

Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili v úvodných dvoch semifinálových zápasoch play off Tipos extraligy výhodu domáceho prostredia.
  • Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili v úvodných dvoch semifinálových zápasoch play off Tipos extraligy výhodu domáceho prostredia.

Mužstvo Vlastimila Wojnara po piatkovom triumfe 5:4 po predĺžení uspelo proti Košiciam aj v sobotu 4:0 a je bližšie k historickému postupu do finále. Spišiaci po stretnutí priznali, že to môže byť ešte dlhá séria a musia zostať pokorní. Podľa útočníka "oceliarov" Mareka Bartánusa musí byť tím lepší v detailoch.

Druhý zápas nepriniesol podobnú gólovú prestrelku a na prvý presný zásah sa čakalo až do úvodu druhej tretiny. Todd Burgess vysunul najproduktívnejšieho hráča základnej časti Oliviera Archambaulta, ktorý nezaváhal. Domáci o 88 sekúnd zvýšili na 2:0, Kale Kerbashian sa presadil v predbránkovom priestore. "Bol to veľmi náročný zápas a hlavne začiatok. Dôležitý bol prvý gól. Celý zápas tam bol systém z našej aj súperovej strany. Podľa mňa rozhodla trpezlivosť z našej strany," uviedol Róbert Džugan, ktorý v tretej časti zvýšil do prázdnej bránky na 3:0. Výsledok ešte upravil kapitán Branislav Rapáč.

Výrazný podiel na víťazstve mal brankár Marcel Melicherčík, zneškodnil 23 striel súpera. "Môžeme povedať, že to prišlo v správny čas. Tvrdím, že to je psychologický moment nedostať gól. Človek nikdy nevie ako sa bude zápas vyvíjať. Mohlo to byť taktickejšie alebo viac fyzickejšie. Bol to odlišný duel, ale boli sme na to pripravení," povedal Melicherčík. Spišská je jediným tímom, ktorý v play off ešte neprehral a zaznamenal šesť víťazstiev v rade.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});