Športovci otvorene priznali, koho budú v sobotu voliť: Čo rozhodlo? Názory sa líšia!

Už v nedeľu ráno sa dozvieme, kto bude reprezentovať Slovensko z pozície hlavy štátu. Voliť pôjdu aj športovci. Koho presvedčil Pellegrini ...

Už v nedeľu ráno sa dozvieme, kto bude reprezentovať Slovensko z pozície hlavy štátu. Voliť pôjdu aj športovci. Koho presvedčil Pellegrini a koho Korčok?

Fotogaléria

Už v sobotu rozhodnú Slováci v prezidentských voľbách, kto sa stane novým prezidentom. Výsledky prieskumov naznačujú, že nás čaká nesmierne vyrovnaný súboj medzi Ivanom Korčokom (59) a Petrom Pellegrinim (48). Majú športovci svojho favorita a ako sa chystajú stráviť sobotňajší volebný deň?

Šport24.sk pred voľbami vo svojej reportáži zisťoval koho budú naši športovci v prezidentských voľbách voliť. Niektorí slovenskí športovci sa svojimi favoritmi netajili už pred prvým kolom. Tenista Martin Kližan si na sociálnych sieťach uťahoval z Ivana Korčoka a keď kontroverzný športovec kandidoval za starostu bratislavskej Petržalky, podporoval ho vtedy práve Peter Pellegrini. Na strane súčasného predsedu Národnej rady SR stojí aj bojovník Attila Végh či tenistka Dominika Cibulková, ktorá predsedovi strany Hlas vyjadrila podporu prostredníctvom videa na sociálnych sieťach. „Môj kandidát je Peter Pellegrini. Pretože mi je blízky a myslím si, že bude dobre reprezentovať našu krajinu. Tak to je vlastne všetko a viete aká som rada, že som vám nahrala toto video?“ uviedla Cibulková.

Otvorených priaznivcov má však aj bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorý vyhral prvé kolo práve pred Pellegrinim. Dlhoročnému diplomatovi vyjadrili podporu už pred voľbami mená ako Filip Šebo či legendárny hokejista Michal Handzuš. Pre Šport24.sk pred prvým kolom bez okolkov priznal aj niekdajší cyklista Peter Velits, že jeho hlas dostane práve Korčok.

Korčoka podporila aj Moravcová

Korčokovi pred druhým kolom prostredníctvom sociálnych sietí vyjadrila podporu aj legendárna plavkyňa Martina Moravcová či hokejista Calgary Flames Martin Pospíšil. „Verím, že nás spája vôľa žiť v slobodnej a spravodlivej krajine, kde vláda nepaktuje s domácou oligarchiou, ani cudzími diktatúrami. Dnes nám ide o Slovensko. Potrebujeme udržať demokratickú a prozápadnú orientáciu Slovenska,“ napísal 24-ročný útočník na Instagrame.

Graňák mal ľahké rozhodovanie

 

Aj bývalý obranca Dominik Graňák pre Šport24.sk uviedol, že v sobotu hodí svoj hlas víťazovi prvého kola. „Pre mňa je to ľahké rozhodovanie. Pán Korčok ma presvedčil prácou v diplomatických kruhoch, jeho názormi a postojmi, kde by mala byť naša krajina ukotvená. Myslím si, že aj na tomto poste je dôležitá reprezentatívna stránka, ktorú spĺňa a kultivovanosť či odbornosť. Je to taký komplex a páčil sa mi už ako minister zahraničných vecí. Nechcem povedať, že jeho protikandidát takéto ľudské kvality nemá, ale prostredie, ktoré reprezentuje, mi nie je zďaleka také blízke ako to, ktoré zastáva Ivan Korčok,“ uviedol dlhoročný slovenský reprezentant.

V sobotu budú v napätí nielen samotní kandidáti, ale aj väčšina populácie. Preto nás zaujímalo aj to, ako sa volebný deň chystajú stráviť naši športovci. „Nechystám nič svetoborné. Chcem ísť odvoliť hneď zavčasu, aby som mal celý deň pre seba a potom už budem len sledovať vývoj. Určite nie sú napätí len samotní kandidáti, ale celá republika, ktorá je v očakávaní dobrého prezidenta. Jeden z mojich kandidátov je vo finále a podľa preferencií to bude vyrovnané, s čím sa stotožňujem. Verím, že to bude prezident nás všetkých a všetky trenice, ktoré sú v politike, tak bude schopný žehliť a zlepšovať situáciu, pretože celé Slovensko je dosť napäté,“ povedal bývalý tréner futbalovej reprezentácie Ján Kocian.

Cíger si nie je istý

 

Graňák sa chystá využiť slnečné počasie. „Neviem ešte, aký budem mať presne program, ale keďže by malo byť pekné počasie, tak sobotu strávim asi niekde vonku,“ uviedol bývalý hokejista. Legendárny útočník a bývalý tréner národného tímu Zdeno Cíger ešte nemá svojho favorita, no v sobotu toho bude mať vyše hlavy. „Musím to nejako postíhať, lebo idem do Martina. Som v poľovníckom združení a musím ísť aj na schôdzu. Budem mať čo robiť, aby som to postíhal, chcem pozrieť aj rodinu, pretože som tam už dlho nebol. Verím, že stihnem odvoliť, no ak mám pravdu povedať, mám v tom chaos a nie som si úplne istý tým, že koho,“ povedal pre Šport24.sk.

Hokejový tréner Ľubomír Pokovič voliť pôjde, no časť soboty strávi v prostredí, ktoré dôverne pozná. „Nad tým som ešte nerozmýšľal, ale pôjdem zrejme na zimný štadión, ta, ešte trénujeme naše malé deti. Už sa mi však soboty podstatne zmenia oproti tým predošlým od septembra, keďže sa skončili súťažné zápasy a už sa len trénuje,“ zamyslel sa skúsený odborník. Bývalý futbalista Ján Ďurica nechystá nič špeciálne. „Nebudem hovoriť, že koho budem voliť, pretože je to moja súkromná vec a sobota bude u mňa vyzerať ako každá iná. Strávim ju s rodinou,“ povedal nám.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});