Rázne vyhlásenie Lantošiho: Na MS sa nezúčastní, ak tam budú hráči z KHL!

Slovenský hokejista Róbert Lantoši (28) sa v najnovšom dieli relácie Góly z bufetu vyjadril k možnej účasti hráčov z KHL na svetovom ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Slovenský hokejista Róbert Lantoši (28) sa v najnovšom dieli relácie Góly z bufetu vyjadril k možnej účasti hráčov z KHL na svetovom šampionáte.

FOTOGALÉRIA: Lantoši rozhovor

Útočník, ktorý aktuálne pôsobí v Českej extralige, kde oblieka dres tímu Mladej Boleslavi, zaujal k tejto situácii jednoznačný postoj.

"Hráči, ktorí sú v KHL, sú moji veľmi dobrí kamaráti a poznáme sa veľmi dlho. Voči chalanom nemá človek vôbec nič," hovorí Lantoši.

"Toto nie je na nás, aby sme rozhodli, či by tam mali ísť alebo nie. Ak pôjdu, bude tam samozrejme tlak na chalanov v Európe, lebo sú v tíme s hráčmi z Ruska," myslí si 28-ročný hokejista.

"Ja osobne by som ten tlak nechcel podstúpiť, že by som bol v tíme, ak by tam boli aj oni. A to nie je nič zlé voči nim, oni sa tak rozhodli a tak to je. Sú to perfektní chalani, no ten tlak médií a ľudí v Česku by bol neúnosný," vyjadril sa k celej situácii Lantoši.

"Vždy, keď dostanem pozvánku, tak pôjdem reprezentovať. Som Slovák a je to pre mňa česť. Už som sa bavil aj s vedením a momentálne sa udržujem v kondícii, aby som v apríli naskočil do záverečnej prípravy," povedal pred pár dňami pre Nový Čas.

Na sociálnych sieťach pritom v nedávnom období začali kolovať informácie o tom, že do Kontinentálnej hokejovej ligy by mal odísť aj samotný Róbert Lantoši.

"Na Twitteri začali vyskavovať veci, že by som mal ísť niekam do KHL a pritom som sa v minulosti vyjadril, že by som chcel byť bližšie domov, ako hrať tam. Neviem, odkiaľ to ľudia zobrali, absolútne nie je pravda, že by som tam išiel," uviedol veci na správnu mieru. "Ponuku z KHL by som odmietol, v tomto smere mám jasné priority!"

Slovenský hokejista Marián Studenič (vľavo) v súboji s Mattom Dumbom.
Koniec ďalšieho Slováka v NHL: TOTO je dôvod! Zobraziť článok

Peniaze by nemali rozhodovať o všetkom. Ak sa sústredíte iba na peniaze, tak to nie je dobré. Zabudli sme na to, prečo sa ten šport robil," povedal, pričom tvrdí, že stále nevzdal ani svoj sen o NHL. "Možno som trochu naivný a vždy by som to rád vyskúšal, aj keby mám 35 rokov."

"Ten sen vzadu v hlave stále je a trvá. Ak by bola taká príležitosť, rád by som to ešte vyskúšal. Každý hokejista má inú cestu, možno musím zvoliť inú, aby som sa k tomu snu prepracoval," zakončil slovenský hokejista.

Na svete je nový prominentný tenisový párik.
Daniela Hantuchová prvýkrát verejne ukázala priateľa: Lásku našla v náručí otca dvoch detí Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});