Z Francúzska dorazilo pozitívne prekvapenie: Škriniar sa vrátil oveľa skôr!

Dobrá správa pre slovenskú reprezentáciu. Jej kapitán Milan Škriniar (29) sa totiž vrátil po zranení ľavého členka na trávnik oveľa skôr, ...
  • Zdroj: Northfoto

Dobrá správa pre slovenskú reprezentáciu. Jej kapitán Milan Škriniar (29) sa totiž vrátil po zranení ľavého členka na trávnik oveľa skôr, ako sa predpokladalo.

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar

Nečakane nastúpil hneď v prvom zápase po reprezentačnej prestávke, pričom svojmu klubu Paris Saint-Germain pomohol k víťazstvu 2:0 v najväčšom francúzskom derby na pôde Olympique Marseille.

Škriniar sa zranil v súboji o francúzsky Superpohár proti Toulouse 2:0 v tretí deň tohto roka. Jeho klub mu okamžite zabezpečil tú najlepšiu zdravotnú starostlivosť.

„Milan má poškodené laterálne peroneálne šľachy v ľavom členku, preto podstúpi operáciu v nemocnici Aspetar v Dauhe,“ oznámil vtedy francúzsky majster. Miesto zákroku nebolo náhodné, keďže klub i toto špičkové medicínske zariadenie vlastnia Katarčania.


Rodáka zo Žiaru nad Hronom operovali už päť dní po zranení. Zákrok vykonal Belgičan Pieter D’Hooghe, svetovo uznávaný hlavný ortopéd nemocnice. Množili sa však obavy, či stihne ME, keďže niektoré zdroje tvrdili, že si možno už v klubovej sezóne nezahrá.

Čierne mračná sú však zažehnané, keďže Škriniar sa vrátil do hry  nečakane už necelé tri mesiace po operácii. „Bolo to pre mňa náročné obdobie, ale je skvelé byť konečne späť. Pracoval som tvrdo s celým medicínskym tímom PSG, ktorý mi veľmi pomohol,“ povedal médiám po stretnutí v Marseille, kde dosiahlo PSG podľa jeho slov veľké víťazstvo.

„Bol to pre nás náročný duel, hlavne po červenej karte. Ale celé mužstvo hralo dobre a v defenzíve to zvládlo,“ dodal slovenský obranca. Do hry naskočil v 77. minúte za stavu 1:0. Už v 40. minúte bol pritom vylúčený Brazílčan Lucas Beraldo (20), ktorý ho počas jeho neprítomnosti nahradil v stopérskej dvojici PSG. Ten však teraz dostane trest, čo môže urýchliť aj návrat Škriniara do základnej zostavy, čo by bola ďalšia dobrá správa pred ME.

Do súťažného stretnutia naskočila Ellie Roebucková naposledy v máji uplynulého kalendárneho roka.
Emotívne priznanie reprezentantky Anglicka: Fanúšikovia ostali v šoku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});