Uff, poriadne tvrdé slová Borisa Valábika: Extraligoví rozhodcovia sú katastrofálni!

Valábik nemá problém s hlasným pomenovaním problémov v našom hokeji. Jasne sa nechal počuť i po stredajšom zápase štvrťfinále medzi Nitrou ...

Valábik nemá problém s hlasným pomenovaním problémov v našom hokeji. Jasne sa nechal počuť i po stredajšom zápase štvrťfinále medzi Nitrou a Popradom, keď "Corgoni" senzačne otočili stav série na 3:2. Aktuálne vo svojom podcaste "Boris & Brambor" naložil hlavným rozhodcom Tipos extraligy, ktorých označil za jej najväčšiu slabinu.

Fotogaléria

 

 

"Rozhodcovia v našej lige, to je niečo tak zlé. Fanúšikovia na Slovensku sa hádajú, že arbitri pomáhajú jednému alebo druhému tímu. Nie, oni im nepomáhajú, oni sú len jednoducho zlí. Oni pravdepodobne ani nechcú byť zlí, ale to pískanie nedovolených bránení je strašné. Akonáhle niekto z hráčov padne na ľad, tak už sa automaticky páska faul a rozdávajú sa okamžite tresty aj za čisté hity. Naopak si nevšímajú množstvo hákovaní, ktoré by potrestané byť skutočne mali," kritizoval Valábik v podcaste.

Štve ho arogantné správanie

"Sú katastrofálni a ešte aj arogantní. Bežne sa stáva, že rozhodca začne hulákať na hráča "drž hubu". Ako si to vôbec môže dovoliť? Veď on nie je hráčov nadriadený alebo jeho otec. Robia zlé rozhodnutia, nemajú na to, aby pridali na kvalite tejto ligy a ešte sú aj arogantní. S týmto sa ja nikdy nezmierim a veľmi ma to za všetkých hráčov a trénerov frustruje. Začnite byť konečne normálni," rozčuľoval sa 38-ročný bývalý hokejista.

Na výkony rozhodcov upozorňuje už dlhšie

"Keď som ich kritizoval naposledy v RTVS, tak začali posielať do redakcie množstvo listov, že ako si môžem dovoliť ich kritizovať. No prepáčte, ale pokiaľ budete, páni rozhodcovia, podávať podobné výkony tak kritika príde. Toto nie je v poriadku. Keď ich nebude nikto kritizovať, tak sa nikdy nestanú lepšími. Tí fanúšikovia to počas zápasov vidia a potom sa hádajú, že ktorému mužstvu pomohli viac a ktorému menej," vysvetľoval v podcaste.

 

Rozhodcovia nášmu bývalému obrancovi zdvihli tlak i v roku 2019, keď počas zápasu Nových Zámkov s Detvou spravili hneď niekoľko chýb, ktorými uškodili jednotlivým celkom. "Bola to hanba fraška a dehonestácia toho, čo znamená pojem rozhodca. Nemusíme rozoberať kvalitu a výkony mužstiev ani jednotlivých hráčov. Tento zápas podčiarkol to, čo je najväčšou slabinou tejto ligy a je to skutočne hanba," naložil v minulosti hlavným arbitrom v štúdiu RTVS.

 
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});