Bola hviezdou, po vážnom úraze sa rozhodla pre samovraždu: Dojemné slová v liste na rozlúčku!

Britská jazdkyňa Caroline Marchová (†31) mala skvele naštartovanú kariéru. Prišiel však vážny úraz a po páde z koňa zostala ochrnutá ...
  • Zdroj: instagram @carolinemarchhorses

Britská jazdkyňa Caroline Marchová (†31) mala skvele naštartovanú kariéru. Prišiel však vážny úraz a po páde z koňa zostala ochrnutá na vozíku. Rozhodla sa, že v tomto živote nechce pokračovať. Zo slov napísaných v liste na rozlúčku sa tlačia slzy do očí!

FOTOGALÉRIA: Caroline Marchová

Písal sa 16. apríl 2022. Britská jazdkyňa Caroline Marchová sa chystala zažiariť na pretekoch Barefoot Retreats Burnham Market. No ten deň zmenil jej život. Po páde z koňa ochrnula a skončila na invalidnom vozíku. Jej sľubne naštartovaná športová kariéra skončila, mala problém vykonávať bežné každodenné činnosti. Pre dovtedy aktívnu mladú športovkyňu plnú snov a plánov začalo hotové peklo.

Martin Fenin si obliekal aj dres pražskej Slavie.
Tvrdý pád českej futbalovej hviezdy: Skončil na protialkoholickom liečení! Zobraziť článok

Marchová sa rozhodla pre radikálne riešenie - asistovanú samovraždu. 23. marca podstúpila proces, ktorý ukončil jej život a trápenie. Nechala po sebe list na rozlúčku, ktorý zverejnili po jej smrti na sociálnych sieťach a pri jeho čítaní sa tlačia slzy do očí. "V asistovanú samovraždu som vždy verila. Okrem toho som sa v minulosti vyjadrila, že ak by sa mi niečo stalo a ja by som sa nemohla vrátiť k normálnemu životu, toto by bola cesta, ktorú by som si vybrala. Nebudem klamať, nikdy som si nepredstavovala, že sa to stane, ale je to tu," písala Marchová v liste na rozlúčku.

"Mohla by som žiť ďalej, ale je to rozhodnutie, ktoré som urobila, a je to pre mňa tá najlepšia cesta. Nikto nedokáže pochopiť, čím som si musela prejsť. Mám obrovskú úctu ku každému, kto si po zranení nielen zariadi život po zranení, ale aj k tým, ktorým sa darí. Alan Watts, slávny filozof, raz povedal, že radšej bude žiť krátky život a robiť to, čo miluje, ako žiť dlhý život, ktorý ho nebude baviť. Som neuveriteľný človek, čomu teraz úprimne verím, ale to na veci nič nemení. Život je krutý, naozaj krutý. Bola som úžasná, úplne nezávislá, tvrdohlavá mrcha, ale bola som sakra dobrá," dodala s humorom a nadhľadom na záver svojho rozlúčkového listu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});