Akcionár hokejového Slovana Pavol Hofstädter: Takto vidí budúcnosť klubu!

Hokejový Slovan má za sebou jednu z najhorších sezón v samostatnej ére. Pre Nový Čas zhodnotil ročník a vyjadril sa aj k smerom k budúcnosti ...
  • Zdroj: br

Hokejový Slovan má za sebou jednu z najhorších sezón v samostatnej ére. Pre Nový Čas zhodnotil ročník a vyjadril sa aj k smerom k budúcnosti klubu jeden z akcionárov Pavol Hofstädter (46).

FOTOGALÉRIA: Hofstädter o Slovane

Ako hodnotíte ukončenú sezónu, druhýkrát po sebe skončil Slovan vo štvrťfinále - vnímate to, ako veľké sklamanie?

Na detailné a koncepčné hodnotenie sezóny si ešte musíme chvíľu počkať. Samozrejme, vypadnutie vo štvrťfinále je pre nás všetkých sklamaním. Na druhej strane musíme férovo uznať, že sme čelili kvalitnému a vyspelému súperovi. V priebehu sezóny sa na ľade aj mimo neho udialo viacero dramatických udalostí, ktoré celkom prirodzene vplývali aj na hru mužstva. Od príchodu trénerov Oremusa a Kmeča sa výkonnosť tímu, ako aj atmosféra v kabíne postupne zlepšovala, čoho výsledkom bolo 5. miesto po základnej časti, pričom tak vysoko sme počas celej sezóny neboli. Väčšina si za účinkovanie v druhej polovici sezóny zaslúži poďakovanie.

Fanúšikovia sa pýtajú, aká bude budúcnosť klubu - majú sa obávať?

Nie, v žiadnom prípade. Slovan je večný! Od nedeľného rána všetci v klube pracujeme na príprave novej sezóny s cieľom, aby bola podstatne lepšia, ako predchádzajúce dve a priniesla fanúšikom oveľa viac radosti a spokojnosti.

 

Čo hráčsky káder, už sa nejakí hráči podpisujú?

V tejto chvíli môžem azda povedať aspoň to, že športový manažment klubu spolu s trénerskou dvojicou má celkom jasnú a konkrétnu predstavu, ako by mal vyzerať káder Slovana na novú sezónu. Do konca apríla môžeme oznámiť mená tých hráčov, s ktorými sa dohodneme na predĺžení spolupráce. Nových hráčov, ktorí sú v tejto chvíli ešte zmluvne viazaní s inými klubmi, môžeme postupne predstavovať až po 1. máji, respektíve po majstrovstvách sveta v Česku.

Na snímke vľavo menšinový majiteľ Pavol Hofstädter a vpravo väčšinový majiteľ HC Slovan Bratislava Rudolf Hrubý.
Jeden z akcionárov Slovana Pavol Hofstädter: Musíme sa zomknúť za majiteľa Hrubého! Zobraziť článok

Kouč Peter Oremus povedal, že nevie či bude pokračovať hoci má kontrakt. Budete s ním v blízkej dobe hovoriť?

S trénermi Oremusom a Kmečom sme hovorili hneď na druhý deň po konci štvrťfinálovej série a budeme spolu viackrát hovoriť aj v nasledujúcich dňoch a týždňoch. Obaja majú zmluvu aj na nasledujúcu sezónu. Patrí im veľký rešpekt a poďakovanie za prácu, ktorú s hráčmi odviedli od svojho nástupu. Pripomeniem, že prišli v deň, keď sme sa rozlúčili s pánom Hrubým a mužstvo bolo štyri body od poslednej priečky. Osobne sa veľmi teším na to, ako si poskladajú mužstvo na novú sezónu a absolvujú s ním celú prípravu tak, aby sme boli v novej sezóne od prvého zápasu úspešnejší.

Hofstädter verí, že sa mužstvo nakopne.
Akcionár belasých Hofstädter o zmenách v tíme: Ak raz odídeme do Čiech, jeden Slovan tu zostane! Zobraziť článok

Kto bude mať Slovan v rukách?

Fanúšikov Slovana, ako aj samotných hráčov či realizačný tím samozrejme zaujíma aj to či po smrti majiteľa Rudolfa Hrubého (+69) bude aj naďalej majoritným vlastníkom rodina Hrubých, alebo vstúpi do najslávnejšieho slovenského klubu nový investor. Na túto otázku sme však od akcionára Pavola Hofstädtera momentálne odpoveď nedostali.


 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});