Šok pre vedenie Svetového pohára: Odhalili tajné stretnutia lyžiarskych hviezd!

V nedávno ukončenej sezóne Svetového pohára sa zranilo množstvo pretekárov, pričom mnoho z nich muselo po incidentoch podstúpiť operačné ...

V nedávno ukončenej sezóne Svetového pohára sa zranilo množstvo pretekárov, pričom mnoho z nich muselo po incidentoch podstúpiť operačné zákroky.

Fotogaléria

V dôsledku tejto situácie si tak lyžiarske hviezdy usporiadali súkromné stretnutia, na ktorých plánovali možné riešenia.

Prvý takýto neoficiálny zraz sa konal mesiac pred vyvrcholením lyžiarskej sezóny. Športovci sa na ňom rozhodli prebrať požiadavky na Medzinárodnú lyžiarsku federáciu (FIS), pričom sa zhodli na tom, že v budúcnosti by sa vrámci jednoho strediska nemali konať dva po sebe idúce zjazdy.

Bývalá svetová šampiónka v boxe Alesia Grafová
To snáď nie je pravda! Zomrela svetová šampiónka († 43), volali ju Tigrica Zobraziť článok

"Áno, rýchlostní špecialisti sa stretli, bolo to interné stretnutie bez trénerov a aj bez nás. Je dobré, že sa dohodli. Sú na rovnakej vlne a prediskutovali veľa bodov.

Chcú sa vyjadriť k plánovaniu kalendára, je to ich právo, veď oni sú tí, ktorí jazdia. Všetko, čo povedia, je opodstatnené," vyjadril sa riaditeľ pretekov Markus Waldner pre portál Laola1.

Svoj samostatný zraz usporiadali aj hlavní tréneri pretekárov, podľa ktorých je hlavným problémom prevaha kvantity nad kvalitou.

Na stretnutiach sa diskutovalo taktiež o projekte cezhraničných pretekov na úpätí Matterhornu, ktoré sa však od svojho zavedenia do súťaže ešte nekonali. Väčšina pretekárov pritom v nadchádzajúcej sezóne účasť v Zermatte odmietla.

"Niels Hintermann a ja sme na týchto stretnutiach zastupovali Švajčiarsko, ale v otázke Zermattu sme zostali neutrálni. 

Ako Švajčiari máme výhodu, že v lete môžeme v Zermatte trénovať aj zjazd. Väčšina iných národov to nedokáže, takže by radšej absolvovali tréningový blok v Severnej Amerike v novembri ako súťaž v Zermatte," povedal posledný víťaz Svetového pohára Marco Odermatt pre denník Blick.

Na snímke brankár Stanislav Škorvánek.
Špekulácie sa naplnili: Brankárska hviezda extraligy opúšťa Slovensko! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});