Bývalí futbalisti sa pustili do slovenských fanúšikov: Prečo sú v Maďarsku plné tribúny a u nás nie?

Kde robíme chybu? Slovenskí futbalisti podľahli pred pár dňami na Tehelnom poli výberu Rakúska 0:2. Sklamaním nebol len výsledok, ale ...

Kde robíme chybu? Slovenskí futbalisti podľahli pred pár dňami na Tehelnom poli výberu Rakúska 0:2. Sklamaním nebol len výsledok, ale aj prázdne tribúny.

Fotogaléria

Miestami sa zdalo, že domácim celkom boli práve Rakúšania, ktorých fanúšikovia hlasom aj vizuálne prekonali Slovákov. Naproti tomu v Maďarsku zápas ich reprezentácie s Tureckom (1:0) sledoval opäť plný dom.

Prečo sa tak Maďarom darí aj z tohto hľadiska, nám priblížil novinár Tibor Duducz, ktorý pôsobí v maďarskom médiu Nemzeti Sport: „Maďarský futbalový zväz si pred určitou dobou povedal, že sa musí zamerať na národný futbal a priviesť ľudí na štadióny.

Brazílska modelka sa vyžíva v zdieľaní mimoriadne pikantných záberov.
Vidieť jej bolo takmer všetko: Priateľka nemeckého brankára si dala sprchu v mini bikinách! Zobraziť článok

Postupne sa to zväzu podarilo a dnes si maďarskí fanúšikovia uvedomili, že keď hrá Maďarsko, tak držíme všetci spolu a spoločne podporujeme našu milovanú krajinu,“ vysvetlil. Podľa jeho slov fanúšikovia maďarského futbalu majú skvelý vzťah s futbalovým zväzom.

„Pravdou je, že každý občan Maďarska sa chce dostať na futbal a bojuje o to, aby sa mu ušiel nejaký ten lístok. Maďari prichádzajú do Puskás arény iba z pozitívnymi úmyslami a prakticky nikdy nehádžu žiaden bordel či odpad na trávnik,“ doplnil novinár.

Svoj názor na tento problém pridal aj bývalý futbalový brankár a niekdajší tréner maďarského Ujpestu Ladislav Molnár: „Fanúšikovia Maďarska nie sú zvedaví na súpera. Ľudia sa chodia pozerať na svojich hráčov. Na národný tím sú patrične hrdí a takto to dávajú najavo.

Maďarsko je futbalový národ,“ začal. Veľkou výhodou je práca zväzu s fanúšikmi: „Tamojšia súťaž nie je nijak výnimočná, no ľudia futbal milujú. Zväz príkladne pracuje s fanúšikmi. V celom maďarskom futbale je poriadok a tak to aj vyzerá.

Marek Rodák vychytal penaltu Erlinga Haalanda.
Po posmešenom výroku sa zahanbil: Rodák TAKTO vymazal Haalanda! Zobraziť článok

Reprezentácia je pre Maďarov výkladnou skriňou. Odzrkadľuje sa to potom aj na návštevách, keď je pri každom medzištátnom zápase národný štadión vypredaný, je tam úžasná atmosféra a všetci si to užívajú,“ vysvetlil.

K chabej návšteve na zápase Slovenska s Rakúskom a k fantastickej kulise na zápase Maďarska povedal pre Nový Čas svoj názor aj Tomáš Medveď, ktorý sa v sezóne 2004/2005 stal najlepším strelcom maďarskej ligy. „Podpora športu zo strany štátu je za posledných 10 rokov na vysokej úrovni.

U nás je to horšie a je to jeden z aspektov, ktorý robí rozdiel. Ale, samozrejme, sú tam aj ďalšie aspekty. Slovenský fanúšik je vrtkavý. Keď sa darí, dokážeme mať plný dom, inokedy je to zase horšie,“ uviedol niekdajší kanonier.

Tri najlepšie slalomárky sezóny - zľava Američanka Shiffrinová, Slovenka Vlhová a Nemka Lena Dürrová. Ktorá z nich získa v Jasnej najviac?
Šok pre vedenie Svetového pohára: Odhalili tajné stretnutia lyžiarskych hviezd! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});