Toto Portugalsko nezažilo 17 rokov: So sedmičkou nehral Ronaldo!

Cristiano Ronaldo nebol v zostave portugalskej reprezentácie v prípravnom zápase proti Švédom.

Cristiano Ronaldo nebol v zostave portugalskej reprezentácie v prípravnom zápase proti Švédom.

Fotogaléria

Ikonický dres s číslom 7 päťnásobného víťaza Zlatej lopty si tentokrát obliekol niekto iný a naposledy sa tak stalo v roku 2007.

Cristiano tentoraz chýbal v kádri reprezentačného kouča Roberta Martineza. Momentálne je s rodinou na dovolenke v Saudskej Arábii, aby dobil batériu na letný európsky šampionát, a preventívne, aby sa náhodou nezranil. Práve on nosil dres s číslom 7, podstatnú časť svojej 22-ročnej kariéry v tomto hrával futbal za všetky svoje kluby a reprezentáciu.

Najlepší strelec portugalskej reprezentácie - Ronaldo hral 205-krát za národný tím, v ktorom strelil 128 gólov - teda v zostave nebol, a tak vyfasoval dres s číslom 7 iný portugalský futbalista, čo sa od roku 2007 nestalo.

Ikonickú sedmičku vyfasovala hviezda Bragy Bruma, 29-ročný útočník striedal v dueli so Švédskom v polčase a prispel gólom z 57. minúty k výhre Portugalska 5:2.

Krídelník Bragy, predtým hrával v repre s číslom 11, prežíva skvelú sezónu, v 30 zápasoch tejto sezóny strelil 8 gólov a pridal 6 asistencií. Bruma doteraz odohral za portugalskú reprezentáciu 12 zápasov, v ktorých strelil 2 góly.

Na snímke brankár Stanislav Škorvánek.
Špekulácie sa naplnili: Brankárska hviezda extraligy opúšťa Slovensko! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});