Slovenská repre má vážny problém: Mimoriadne nepríjemná záležitosť!

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona musí v poslednom období riešiť množstvo zranení, kvôli ktorým musí siahať po náhradníkoch.

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona musí v poslednom období riešiť množstvo zranení, kvôli ktorým musí siahať po náhradníkoch.

Fotogaléria

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Rakúsko

Taliansky kouč po prehre Slovenska v prípravnom zápase proti Rakúsku uviedol, že z dôvodu veľkej maródky nemôže od svojho mužstva vidieť jeho skutočnú silu.

Už pred duelom s Rakúskom vypadli z reprezentácie Ľubomír Šatka, Ivan Schranz, Denis Vavro a Róbert Polievka. Po tomto prípravnom stretnutí tím opustili aj Tomáš Suslov a Peter Pekarík, pričom veľkým problémom je aj dlhotrvajúca absencia slovenského kapitána Milana Škriniara.

"Všetci dobre viete, v akej sme situácii. Bojujeme s viacerými zraneniami. Ku všetkým sa pridali v poslednom zápase Peter Pekarík a Tomáš Suslov. Ich zranenia si budú vyžadovať približne 6 týždňov, kým sa vrátia späť na ihrisko. Sú to veci, ktoré sa dejú a my ich nedokážeme ovplyvniť. Je nás tu 25 a sme pripravení odohrať zápas v Nórsku," vyjadril sa Francesco Calzona.

Problémy v mužstve si všíma aj krídelník Róbert Mak, ktorý sa k situácii vyjadril nasledovne: "Samozrejme, keď nám vypadnú hráči pre zranenie, tak to určite nie je dobré, ale máme tu ďalších hráčov a veľa mladých, pre ktorých je to šanca, aby sa ukázali. Každý sa chce dostať na EURO a tieto zápasy sú aj na to, aby ste sa mohli ukázať trénerovi, že na to máte," hovorí Mak.

Slovenská reprezentantka v paraalpskom lyžovaní Alexandra Rexová v obrovskom slalome zrakovo znevýhodnených žien na zimných paralympijských hrách v Pekingu.
Fantázia: Veľký krištáľový glóbus putuje na Slovensko! Zobraziť článok

"Pre samotných hráčov to určite nie je príjemné, keď sa zrania. Ale ako som sa rozprával aj s chalanmi, tak tie ich nie sú až tak vážne, aby mali ovplyvniť ME," poznamenal.

"Určite sa však nechcete zraniť v medzištátnom zápase, hlavne keď je to takto blízko k turnaju. Myslím si, že všetci chalani by mali byť v pohode. Je nás tu veľa a je to príležitosť pre iných ukázať sa na ihrisku," dodal.

Róbert Mak sa vyjadril aj k nasledujúcemu prípravnému zápasu, v ktorom si naša reprezentácia zmeria sily s výberom Nórska.

Novak Djokovič a Natalija Ščekičová
Šokujúce odhalenie srbskej modelky: TOTO mala spraviť Djokovičovi za 60 000 eur! Zobraziť článok

"Keď sa pozriem na reprezentáciu Nórska, tak tam majú veľmi kvalitných hráčov a bude to veľmi náročný zápas. Pozerali sme ich stretnutie proti Česku a sú veľmi silní na lopte. Nečaká nás nič jednoduché a aj keď nepostúpili na ME, tak nás určite dostatočne preveria," uvedomuje si silu súpera.

"Nejdeme do Nórska len na nejaký priateľský zápas, je to príprava ne EURO 2024 a každý hráč musí odovzdať zo seba maximum. Chceme zvíťaziť a je jedno, kto proti nám stojí, či hráč, alebo krajina, pretože do každého zápasu ideme s nastavením, že chceme vyhrať."

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka v drese SSC Neapol.
Šéf slávneho európskeho giganta: Chceme Lobotku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});