Šatan o príprave na šampionát aj horúcej téme: Pôjdu hráči z KHL na MS?

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta už začína stúpať. O necelé dva mesiace totiž v českých mestách Praha a Ostrava odštartuje svetový ...
  • Zdroj: TASR - Dano Veselský

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta už začína stúpať. O necelé dva mesiace totiž v českých mestách Praha a Ostrava odštartuje svetový šampionát a chýbať nebude ani slovenská reprezentácia.

FOTOGALÉRIA: Slováci v NHL

Prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan (49) v rozhovore pre Nový Čas prezradil, kedy odštartuje príprava, či je v kontakte s chalanmi z NHL a aj to, ako to vyzerá so štartom hráčov z KHL...

Kedy odštartuje záverečná príprava hokejovej reprezentácie pred májovým šampionátom v Česku?

Prvý oficiálny blok je naplánovaný na pondelok 8. apríla na štadióne v Humennom, kde národný tím následne 11. a 12. apríla odohrá aj prvé dva prípravné súboje proti výberu Švajčiarska. Lístky boli v prvej fáze vypredané za 30 minút, preto sa tešíme na skvelú atmosféru.

Keďže v Európe už v plnom prúde bežia súboje play-off, niektoré mužstvá už sezónu aj skončili. Plánujete pre skôr vypadnutých hráčov urobiť nejaký minikemp, tak ako v minulosti, aby sa udržiavali v kondícii?

Sme v kontakte s chalanmi, zatiaľ sa pripravujú po vlastnej osi. Rovnako ako v minulosti, ak už vznikne väčšia skupina hráčov, tak týždeň pred oficiálnym štartom prípravy urobíme pre nich tréningový kemp. O tom sa ešte v najbližšom čase budeme rozprávať.

Útočníci Juraj Slafkovský i Tomáš Tatar cez médiá odkázali, že ak budú zdraví a skončí sa im klubová sezóna, tak pomôžu reprezentácii na šampionáte. Čo na to hovoríte?

Komunikácia s väčšinou hráčov už z našej strany prebehla. To, že spomínaní hráči takto verejne deklarovali záujem reprezentovať, nás teší a veríme, že to pozitívne ovplyvní aj ostatných hráčov. Pozitívny prístup hráčov k reprezentácii nám zvyšuje kvalitu tímu a šancu na úspech.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});