Hamšík dodnes ľutuje nevydarený prestup do Slovana: Na TOMTO to krachlo!

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík dodnes ľutuje, že mu nevyšiel prestup do Slovana Bratislava. Otvorene prezradil dôvod, ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík dodnes ľutuje, že mu nevyšiel prestup do Slovana Bratislava. Otvorene prezradil dôvod, prečo to vtedy nevyšlo!

FOTOGALÉRIA: Marek Hamšík

Marek Hamšík pôsobil v Slovane Bratislava od svojich štrnástich a kruh sa mohol uzavrieť v marci 2021, keď bol blízko k návratu na Tehelné pole. Bol po ukončení spolupráce s čínskym klubom Dalian a pred letným európskym šampionátom potreboval nabrať hernú prax. Zo strany Hamšíka i zo strany Slovana bol záujem o vzájomnú spoluprácu. V rozhovore pre TVNOVINY.sk bývalý reprezentačný kapitán otvorene priznal, na čom to napokon skrachovalo.

"Peniaze nehrali rolu. Prvoradé bolo, aby som pred majstrovstvami Európy nabral hernú prax. Lenže dĺžka ponúkaného kontraktu mi nevyhovovala. A k tejto myšlienke sme sa už nikdy potom nevrátili,“ priznal Hamšík, že v lete už chcel byť voľným hráčom, no vedenie Slovana trvalo na tom, aby belasým pomohol ešte v letnej kvalifikácii pohárovej Európy. To však Hamšík odmietol a od leta 2021 hral za turecký Trabzonspor, ktorému pomohol získať aj majstrovský titul.

Otec Mareka Hamšíka sa stretol so synom ikonického argentínskeho futbalistu Diega Maradonu.
Nečakané stretnutie v Neapole: Hamšík a Maradona dohadovali biznis! Zobraziť článok

Hoci Hamšíka mrzí, že návrat do Slovana mu v roku 2021 nevyšiel, z ďalšieho uhla pohľadu je to podľa neho možno aj dobre. "Pravdaže ma to mrzelo, naozaj som tie mesiace veľmi túžil odohrať v Slovane. Bohužiaľ, nedohodli sme sa, naozaj veľká škoda. No keď sa spätne pozriem, čo sa stalo Maťovi Škrtelovi, Stanovi Šestákovi alebo ďalším hráčom, ktorí niečo dosiahli v zahraničí... Pred slovenskými fanúšikmi to nemali ľahké. Takže možno je aj dobre, že to napokon nevyšlo,“ narážal Hamšík na urážky a posmešky, ktoré si museli vypočuť niektorí hráči po návrate na slovenské trávniky.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});