Slafkovský o zápasoch proti Slovákom: Proti tomuto sa hrá najťažšie!

Slovenský útočník Juraj Slafkovský prehovoril o krajanoch v NHL. Jasne povedal, proti ktorému Slovákovi sa hrá najťažšie!
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský útočník Juraj Slafkovský prehovoril o krajanoch v NHL. Jasne povedal, proti ktorému Slovákovi sa hrá najťažšie!

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Juraj Slafkovský si užíva v zámorskej NHL výbornú formu. Bodoval v piatich zápasoch v rade a už len dva body mu chýbajú k vyrovnaniu rekordu Maria Tremblaya v počte bodov získaných tínedžerom v rámci jednej sezóny v histórii Montrealu Canadiens. Slafkovský má na konte 37 bodov v 68 zápasoch, Tremblay v sezóne 1974-75 nazbieral 39 bodov.

Zároveň si užíva aj strety so slovenskými hráčmi na klziskách zámorskej profiligy. V rozhovore pre flashscore.com prezradil, proti ktorému krajanovi sa hrá najťažšie. "Najtvrdší je Erik Černák, to je jasné. Ale hrá sa mi dobre proti všetkým, môžem im po slovensky nadávať, kričať na nich...To je výborné," smial sa útočník Canadiens.

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
To bola prihrávočka! Slafkovský zažiaril, bodoval v 5. zápase po sebe Zobraziť článok

Keďže Montreal stráca na postupové pozície do play off 14 bodov, Slafkovský bude mať čoskoro po sezóne. Veľkou témou je jeho účasť na MS v Česku. "Samozrejme, že nad tým premýšľam. Uvidíme, ako to bude vyzerať po sezóne. Ak budem zdravý a ak ma klub uvoľní, tak prídem," potešil rodák z Košíc slovenských fanúšikov.

Oproti svojej nováčikovskej sezóne v NHL sa Slafkovský výrazne posunul vpred. Zbiera body, hrá s väčším sebavedomím a prehľadom. Pripisuje to aj tomu, že cíti menší tlak ako v sezóne, v ktorej na neho každý hľadel ako na čerstvú jednotku draftu. "Snažím sa nepripúšťať si tlak, sústredím sa len na seba a nestarám sa o to, čo si myslia iní ľudia," reaguje 19-ročný hokejista.

Bývalý reprezentant Richard Lintner
Lintner má pred MS v Česku skvelé správy: Slovensko, tras sa! Zobraziť článok

Fanúšikovia Montrealu sú nároční a netrpezlivo sledujú proces prestavby tímu. Canadiens stavajú na mladých hráčoch, Slafkovský by mal patriť k lídrom nastupujúcej generácie. S každým rokom ďalším rokom ale priaznivci Montrealu budú očakávať lepšie výsledky a v krátkom čase aj postup do play off. "Povedal by som, že je to za rohom. Dokážeme hrať proti silným súperom, zvyčajne s nimi prehráme o gól alebo najviac o dva. Sme na správnej ceste, len sa musíme naučiť, ako tieto tesné zápasy otočiť v náš prospech," verí v svetlé zajtrajšky kanadského klubu Juraj.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});