Šok pre hviezdu slovenskej dvadsiatky: Jeho klub z NHL sa ho vzdáva!

Patril medzi najlepších hráčov na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Švédsku. Očakávalo sa, že podpíše nováčikovskú zmluvu v NHL, no ...

Patril medzi najlepších hráčov na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Švédsku. Očakávalo sa, že podpíše nováčikovskú zmluvu v NHL, no namiesto toho prichádza poriadny šok! Klub, ktorý ho draftoval, so slovenským mladíkom nepočíta a vzdá sa jeho práv.

Fotogaléria

Patril medzi najpríjemnejšie prekvapenia ostatných majstrovstiev sveta do 20 rokov vo Švédsku. Servác Petrovský ťažil z výbornej chémie s Filipom Mešárom a bol víťazom bodovania skupinovej časti turnaja. V štyroch zápasoch nazbieral skvelých 9 bodov. Bol najlepším slovenským strelcom (päť gólov) aj naším najproduktívnejším hráčom MSJ.

Radosť hráčov HC Košice.
Katastrofálne výsledky si vypýtali svoju daň: Stopka pre Slovensko! Zobraziť článok

Očakávalo sa preto, že podpis nováčikovskej zmluvy v NHL bude len formalitou. Obzvlášť preto, že sa mu darí aj na klubovej úrovni a patrí medzi lídrov tímu Owen Sound Attack v juniorskej OHL. Drží si priemer takmer bod na zápas (51 bodov v 55 dueloch). Prichádza však šok! Minnesota Wild, klub, ktorý ho do NHL draftoval v šiestom kole v roku 2022, sa plánuje vzdať jeho práv a nepodpíše s ním nováčikovský kontrakt. Informujú o tom Michael Russo a Joe Smith z The Athletic.

Ak Minnesota s Petrovským nepodpíše nováčikovskú zmluvu do 1. júna 2024, stratí na neho práva a slovenský útočník tak bude v zámorí voľným hráčom. V lete bude môcť podpísať kontrakt s ktorýmkoľvek tímom zámorskej profiligy.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});