Obrovská tragédia zasiahla aj Bondru: Samovražda jeho ochrancu!

Vo veku 52 rokov zomrel bývalý kanadský hokejista Chris Simon. Polícia neuviedla príčinu smrti dlhoročného hráča NHL, podľa jeho rodiny ...

Vo veku 52 rokov zomrel bývalý kanadský hokejista Chris Simon. Polícia neuviedla príčinu smrti dlhoročného hráča NHL, podľa jeho rodiny mal spáchať samovraždu. Informovali o tom agentúra AP a web ESPN.

Fotogaléria

Simon získal v roku 1996 s Coloradom Stanleyho pohár, do finále play off sa prebojoval aj s Washingtonom (1998) a Calgary (2004). Počas 15 sezón v NHL hral aj za Quebec, Chicago, New York Rangers, New York Islanders a Minnesotu. V zámorskej profilige odohral celkovo 864 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 144 gólov a 161 asistencií. S 1824 trestnými minútami mu patrí v historickej tabuľke 67. miesto. V 75 dueloch play off pridal 17 bodov (10+17) a 191 trestných minút. V NHL sa preslávil mnohými pästnými súbojmi. Útočník známy tvrdou a agresívnou hrou dostal počas kariéry od ligovej disciplinárky osem dištancov, počas ktorých vynechal dokopy 65 zápasov. Po konci pôsobenia v NHL hral ešte päť rokov v KHL, profesionálnu kariéru ukončil v roku 2013.

Jeho rodina tvrdí, že Simon trpel chronickou traumatickou encefalopatiou (CTE), teda neurodegeneratívnym ochorením spojeným s opakovaným poranením hlavy. Rodina poskytla ESPN stanovisko, v ktorom uviedla, že Simon spáchal samovraždu.

Aryna a Konstantin prežívali radostné spoločné chvíle.
Sabalenková pár hodín po tragédii trénovala: Šokujúci zvrat v prípade smrti Kolcova († 42)! Zobraziť článok

Hráčov bývalý agent Paul Theofanous označil za príčinu úmrtia následky, ktoré vyplynuli z jeho bitiek. "Jeho rodina je silne presvedčená a bola svedkom toho, že Chris mal z CTE obrovské problémy a tie, bohužiaľ, vyústili do jeho smrti," povedal Theofanous pre ESPN.

K úmrtiu sa vyjadrili aj jeho bývalí spoluhráči. "Veľmi smutné správy," reagoval na sociálnej sieti bývalý slovenský reprezentant Peter Bondra, ktorý so Simonom hrával vo Washingtone. "Chris bol skvelý spoluhráč, s ktorým som hral v jednej formácii, a aj kamarát. Vždy bol milý, mám s ním množstvo krásnych spomienok. Odpočívaj v pokoji, Si."

"Chris bol úžasný chlapík," uviedol Joe Sakic, Simonov bývalý spoluhráč z Colorada a v súčasnosti generálny manažér Avalanche. "Bol skutočne výborný hokejista, ktorý vedel dávať góly, jeho prítomnosť bola cítiť v šatni a bol prvý, ktorý sa vedel zastať spoluhráčov. Mimo ľadu bol neuveriteľný chalan a starostlivý otec, syn, brat a priateľ. Bude nám veľmi chýbať," citovala Sakica agentúra AP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});