Lantoši v Boleslavi končí: Najskôr šampionát, potom ruská KHL?

Má za sebou najlepšiu sezónu v zahraničí, ale po tímovej stránke je sklamaný! Reč je o slovenskom útočníkovi Mladej Boleslavi Róbertovi ...
  • Zdroj: tasr

Má za sebou najlepšiu sezónu v zahraničí, ale po tímovej stránke je sklamaný! Reč je o slovenskom útočníkovi Mladej Boleslavi Róbertovi Lantošimu (28), ktorý sa v tomto ročníku stal najlepším cudzincom v kanadskom bodovaní českej ligy.

FOTOGALÉRIA: Lantoši rozhovor

Vlani v lete ste mali s dlhoročnou priateľkou Anetou svadbou a zrazu taká produktívna sezóna…

Za všetko môže svadba (smiech), to je jasné. Mám doma dobré zázemie a to sa odzrkadľuje aj na mojich výsledkoch. Ale teraz vážne, mal som super letnú prípravu. Do ročníka som išiel naozaj výborne pripravený i hlavou nastavený. Navyše som v klube dostal od trénerov veľa priestoru na ľade a som rád, že sa mi darilo. Jediné, čo ma mrzí, že nám to, ako klubu nešlo podľa predstáv a nepostúpili sme do play-off. Hlavne kvôli skvelým fanúšikom je to škoda.

Stali ste sa so 47 bodmi najlepším cudzincom súťaže, takže asi dobrý pocit?

Je to super, vôbec som to nečakal. Ako som už spomínal, na jednej strane ma to veľmi teší, ale z klubovej stránky to nie je ľahké po psychickej stránke, keď mužstvo prehráva a nepostúpi do play-off. Pritom sme mali dobrý tím, ale akoby sme si neverili a boli zle v hlavách nastavení.

Vlani pri prvej sezóne v Boleslavi ste mali o 20 bodov menej a teraz ste boli lídrom. V čom to vidíte?

Myslím si, že aj vlani som hral svoj hokej, ale teraz mi to padalo viac. Minulý ročník som strelil prvý gól až v dvanástom kole, ale možno zavážilo aj to, že som už bol na českú ligu pripravený a vedel som do čoho idem.

Bola šanca na konci februárového prestupové trhu, že vás klub vymení?

Tak ponuky boli, ale s vedením sme sa dohodli, že zostanem. Nebolo by to fér voči našim fanúšikom i sponzorom, keby sa mužstvo rozpredalo.

Hokejista Lantoši sa oženil po dlhoročnom vzťahu
Hokejista Lantoši sa oženil po dlhoročnom vzťahu: Podpísal životný prestup! Zobraziť článok

Máte kontrakt aj na ďalší ročník?

Nie, v klube končím a budem voľný hráč.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});