Kauza o Čavričovi nabrala iný rozmer: Jeho kamarát Sekulič to vedel dopredu

Slovenským futbalom stále hýbe kauza okolo Aleksandara Čavriča (29), ktorý odmietol pozvánku do reprezentácie. Ako Novému Času prezradil ...
  • Zdroj: TASR

Slovenským futbalom stále hýbe kauza okolo Aleksandara Čavriča (29), ktorý odmietol pozvánku do reprezentácie. Ako Novému Času prezradil jeho kamarát Boris Sekulič (32), bolo to jasné už skôr, ako bol vôbec nominovaný.

Zdá sa, že v celom prípade zlyhala komunikácia, pretože aj prezident Ján Kováčik (61) mal vedieť vopred, že Čavrič nepríde, no Francesco Calzona (55) ho aj tak nominoval...

FOTOGALÉRIA: Čavričov kamarát Sekulič vedel dopredu, že nepríde

Hneď prvú reprezentačnú nomináciu i následný zraz po tom, ako sa Calzona stal aj trénerom Neapola, sprevádzajú problémy, ktorým sa pritom dalo hravo predísť. Ako je známe, Čavrič po nadobudnutí slovenského občianstva dostal pozvánku do reprezentácie, no tú odmietol a neprišiel na zraz. Ako sa ukázalo, avizoval to po konzultácii v klube prezidentovi zväzu už vopred, preto je prekvapujúce, že bol vôbec nominovaný, čo spustilo celú negatívnu vlnu.

Sú ako bratia

Sekulič a Čavrič majú pevné puto, ktoré si ako srbskí legionári vybudovali počas spoločného dvojročného pôsobenia v Slovane Bratislava. Spája ich aj to, že obaja dostali naše občianstvo, aby pomohli vyriešiť situáciu na problémových postoch reprezentácie. Sekuliča teraz mrzí kamarátova situácia, no vedel dopredu, že sa to stane.

Keď Sekulič získal naše občianstvo, boli už s Čavričom spoluhráči, pričom v belasom drese boli ako bratia a trávili spolu každý deň. Puto pretrvalo doteraz, hoci hrávajú už v rôznych kútoch sveta. Sekulič sa po pôsobení v americkej MLS vrátil do poľského Górniku Zabrze. „Je to môj veľmi dobrý kamarát, s ktorým som v pravidelnom kontakte. Rozprávali sme sa spolu minulý týždeň. Dopredu som teda vedel, čo sa stane, pričom ho za jeho rozhodnutie nebudem kritizovať,“ povedal obranca.

Dôvody

Čavrič bol zo situácie, do ktorej sa dostal, pomaly zúfalý. „Sám nevedel, čo má urobiť a vôbec povedať do médií. Rozprával sa so zväzovým prezidentom Jánom Kováčikom, uvedomuje si, že veľa ľudí pracovalo na získaní jeho občianstva, preto ho vzniknutá situácia veľmi mrzí,“ objasňuje jeho kamarát.

Prezradil tiež to, že Čavrič má v Japonsku s Kašimou Antlers víziu trojročnej spolupráce, ktorú by rád dodržal, preto na základe toho, čo mu povedali v klube, radšej marcovú nomináciu do našej reprezentácie neprijal. „Problém bol v tom, že sa rozprával s trénerom i so športovým riaditeľom, ktorí by neboli spokojní, ak by išiel na EURO, lebo potom by aj s prípravou vynechal minimálne desať zápasov, pričom v ďalších dueloch by jeho výkonnosť ovplyvnil ešte aj výrazný časový posun. Nehovoriac o tom, že máva problémy so zraneniami, ktoré by sa mu mohli kvôli únave vrátiť,“ ozrejmil skúsený pravý obranca Sekulič.

Japonská liga totiž počas európskeho šampionátu nebude mať prestávku, čo znamená, že Kašima Antlers, ktorá si od Čavriča veľa sľubuje, by prišla o legionársku posilu. A je logické, že nechce prísť kvôli jeho reprezentačným pozvánkam približne na tretinu sezóny o oporu, do ktorej veľa investovala. Hľadať by tak mohli niekoho iného, čo by ohrozilo Čavričovu klubovú budúcnosť...

Posledné 4 roky kraľoval ankete Futbalista roka obranca Milan Škriniar.
Anketa Futbalista roka spoznala meno nového víťaza: Kto na tróne vystriedal Milana Škriniara? Zobraziť článok

Kováčik mal iný pocit

Čavričova budúcnosť v slovenskom drese je otázna. Ako prezradil zväzový šéf Kováčik, všetko bude mať v rukách reprezentačný tréner. „My sme urobili všetko, na čo máme dosah - teda pomohli sme zabezpečiť, aby slovenské občianstvo získal a aby mohol podľa svojho želania obliekať dres reprezentácie. Na jeho aktuálne rozhodnutie dosah nemáme - je to jeho rozhodnutie a jeho zodpovednosť za to, aké je,“ povedal s tým, že on po telefonáte s Čavričom ešte pred zverejnením nominácie nenadobudol pocit, že hráč je už rozhodnutý neprísť.

Na snímke prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a Aleksandar Čavrič.
Konflikt v slovenskom futbale?! Šéf zväzu reaguje na Čavriča Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});