Federer prehovoril o deťoch: Do tenisu sme ich museli prinútiť!

Švajčiarsky tenisový maestro Roger Federer (42), ktorého meno je synonymom pre eleganciu a šarm na kurtoch, nedávno opäť zavítal do pozornosti ...

Švajčiarsky tenisový maestro Roger Federer (42), ktorého meno je synonymom pre eleganciu a šarm na kurtoch, nedávno opäť zavítal do pozornosti svojou prítomnosťou na udeľovaní prestížnych Oscarov v Los Angeles. Spolu so svojou slovenskou manželkou Mirkou prechádzal po červenom koberci, no nebol to len jeho výzor, čo vzbudzoval záujem, Federer sa dosýta vyrozprával aj o svojom súkromí...

Fotogaléria

V Amerike navyše iba nedávno debutovala jeho kolekcia slnečných okuliarov, čím Roger posilnil svoj vplyv aj v módnom priemysle. K tomu všetkému sa chystá aj na vydanie dokumentárneho filmu mapujúceho jeho posledné dni na profesionálnych tenisových kurtoch. Aj napriek tomu, že sa s kariérou rozlúčil už v septembri 2022, stále zostáva ikonou a jeho prítomnosť vo svete športu a šoubiznisuje nezameniteľná.

Švajčiarska legenda teraz žije život plný nových výziev a zážitkov. Okrem toho Federer venuje veľa času, prirodzene, svojej rodine. So slovenskou manželkou Mirkou vychováva dva páry dvojičiek vo Valbelle, malebnom mestečku vo Švajčiarsku. Ako však sám priznáva, šanca, že by jeho štyri deti Charlene Riva, Myla Rose, Leo a Lenny išli v tenisových šľapajách je malá.

"Všetky hrajú tenis, ale museli sme ich k tomu vlastne prinútiť. Deti všetkých našich kamarátov a známych tenis robia, tak som nechcel, aby práve tie moje nehrali. Museli sme im dohovoriť. Ja ich ale netrénujem, som skôr taký manažér. Aj keď sa niekedy neudržím a niektoré základy im začnem vysvetľovať,“ vysvetlil Federer v plodnom rozhovore pre magazín GQ.

Ako deti dospievajú, postupne zisťujú, akou vysokou šaržou ich starostlivý otec vlastne na kurte vôbec bol. „Predtým sa ma často pýtali na Stana Wawrinku a na Rafu Nadala. Sú skvelí, úplné legendy! A čo ty? Ja som OK... Teraz už ale od kamarátov často počujú, čo som všetko som dokázal a niekedy sa aj samy pýtajú. Rád im rozprávam všemožné historky,“ tvrdí víťaz 103 turnajov ATP, ktorý už je rok a pol v tenisovej penzii. Žeby sa však nudil sa rozhodne tvrdiť nedá.

"Čím som starší, príde mi, že na každej minúte záleží ešte viac. Som pohodár, ale každý rodič vám povie, že ho starosť o deti úplne pohltí. Chcem im byť po ruke so školou a ďalšími povinnosťami. Takže ráno vstanem a hovorím si: Musím tu byť pre nich, musím im pomôcť! Lenže na rozdiel od tenisu nemám so starostlivosťou o štrnásťročné dievčatá a deväťročných chlapcov veľké skúsenosti. Každý deň je pre mňa nová výzva, nové po prvýkrát," uzavrel Federer.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});