Vlhová má po operácii problémy: Stráca svaly, nezvláda ani banálnu vec!

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) sa zotavuje zo zranenia pravého kolena, ktoré si privodila v januári počas Svetového pohára ...
  • Zdroj: Reprofoto/Niké je tipovanie, anc

Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28) sa zotavuje zo zranenia pravého kolena, ktoré si privodila v januári počas Svetového pohára v Jasnej. Absolvovala operáciu na klinike vo Švajčiarsku a naplno sa venuje rehabilitácii. Prezradila, čo jej robí problémy.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Ako píše vo svojej reportáži sport24.pluska.sk po zranení spravila prvé kroky: "Neviem, čo bude najťažšie, myslím si, že začať znova. Tak uvidíme, aké to bude," hovorí Petra v druhej časti jej Comebacku. Posledné týždne bola olympijská víťazka v slalome pod prísnym dohľadom fyzioterapeutov a fyziológov. Tí jej koleno a svaly pozorne sledujú.

K presúvaniu sa jej teraz dopomáhajú barle. "Nie je na to zvyknutá," vyhlasuje jej otec Igor. K tomu sa pridávajú aj ďalšie problémy napríklad pri obliekaní ponožky na zranenej nohe. "Asi nasledujúce týždne sa k nej nebudem vedieť dostať," hovorí s úsmevom Petra.

Momentálne má nastavený pokojový režim a pripravuje sa v Liptovskom Mikuláši. Pravidelne jej kontrolujú jazvy a vytiahli jej aj stehy. "Petra stratila 3-4 kilá, predovšetkým svalovej hmoty, ktoré budeme musieť vrátiť naspäť. Postupne ako bude Petra viac trénovať, budeme to musieť meniť, aby sa dobre adaptovala a aby sa stále dával do kopy jej systém," upresňuje fyziologičke Eva Piatriková.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});