Španielsky gigant už toho má dosť: V tejto veci sa obrátil na generálnu prokuratúru!

Španielsky futbalový klub Real Madrid podal podnet na generálnu prokuratúru ohľadom rasistických a nenávistných útokov fanúšikov Atletica ...
  • Zdroj: NorthFoto

Španielsky futbalový klub Real Madrid podal podnet na generálnu prokuratúru ohľadom rasistických a nenávistných útokov fanúšikov Atletica Madrid a FC Barcelona na Brazílčana Viniciusa Juniora. Video na internete ukazuje, ako priaznivci Atletica spievajú tradičný chorál, v ktorom však pozmenili slová a nahradili ich výrazom „šimpanz Vinicius".

FOTOGALÉRIA: Vinicius Junior

„Real Madrid podal podnet na úrad generálnej prokuratúry ohľadom nenávistných činov a diskriminácie, rasistických a nenávistných útokov namierených na nášho hráča Viniciusa Juniora v okolí Olympijského štadióna Montjuic a Estadio Metropolitano v Madride. Tieto útoky sa, žiaľ, niekoľkokrát opakovali. Real ich jasne odsudzuje," uviedol španielsky klub vo svojom stanovisku, z ktorého citovala agentúra DPA.

Chorály mali fanúšikovia Atletica spievať pred stredajším domácim osemfinálovým zápasom Ligy majstrov proti Interu Miláno, v ktorom si „Los Colchoneros" zaistili postup do štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele. Na útoky už reagovalo aj vedenie španielskej La Ligy, ktoré ich označilo za úbohé a rasistické. „Dúfam, že UEFA už premýšľa nad trestom. Je smutná realita, že takéto veci sa dejú aj v zápasoch, v ktorých nehrám," napísal Vinicius na sociálnej sieti.

Košický futbalový štadión sa môže tešiť kapacite 12 533 divákov.
Futbalový stánok Košíc je dokončený: Nová pýcha Slovenska! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});