Juraj Slafkovský o MS v Česku: Na 100 percent chcem prísť, ale...

Slovenskí hokejoví fanúšikovia už netrpezlivo špekulujú o zostave na nadchádzajúce majstrovstvá sveta. A prečo by nemali, keďže tohtoročné ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví fanúšikovia už netrpezlivo špekulujú o zostave na nadchádzajúce majstrovstvá sveta. A prečo by nemali, keďže tohtoročné dejisko šampionátu Česko priťahuje nielen hráčov z európskej scény, ale aj z NHL. Jedným z najväčších talizmanov, ktorých si fanúšikovia želajú na ľade, je bezpochyby Juraj Slafkovský (19).

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Košický rodák s výraznými ofenzívnymi schopnosťami sa vyjadril, že by mu neprekážalo reprezentovať rodnú krajinu na tomto prestížnom podujatí. „Je to blízko Slovenska a môže sa prísť pozrieť celá rodina, babky a všetci. Bolo by to super. Ak budem zdravý, tak som tam na sto percent,“ vyjadril sa jasne Slafkovský v rozhovore pre ligový web.

Začína to sypať

Aj napriek počiatočnej kritike sa kreatívnemu útočníkovi podarilo udomácniť sa na prestížnych zámorských klziskách. V drese Canadiens získal počas 66 zápasov už 35 (14+21) kanadských bodov, pričom s pribúdajúcim časom rastie aj jeho dôležitosť v tíme. Celé Slovensko sa preto modlí za to, aby sa jednotka draftu NHL z roku 2022 predstavila opäť v tom najcennejšom drese. Nie je žiadnym tajomstvom, že Jurajov vzťah k reprezentácii je naozaj príkladný.

Poklona Slovákom

Hokej s dvojkrížom na hrudi si naša mladá hviezda celkom očividne užíva, o čom svedčia aj komplimenty, ktoré skladal Juraj vo svojom blogu na oficiálnej stránke NHL. „Pripadá mi, že na Slovensku je záujem fanúšikov ešte intenzívnejší ako v Montreale, takže sa s tým dokážem v pohode popasovať. Fanúšikovia v Montreale sú však určite najlepší v lige. To nepochybne. Vo všetkých domácich zápasoch cítime obrovskú podporu. Aj vďaka nim som veľmi rád, že môžem hrať práve tu,“ napísal Slafkovský otvorene.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Útočník Tatar exkluzívne: Prehovoril o účasti na MS v Česku! Zobraziť článok

Rodákov pribúda

Jedným dychom navyše v ódach pokračoval. „Počas tripov do NHL aj na domácich zápasoch sledujem slovenských fanúšikov v hľadiskách. Snažím sa im vždy hodiť nejaký puk, aby mali nejakú pamiatku, keď už prileteli takto ďaleko. Dokonca mi pripadá, že fanúšikov zo Slovenska na NHL pribúda a som za to veľmi rád,“ dodal Juraj na svojom blogu.

Overil si, že na NHL naozaj má

Slafkovský vo svojom blogu ďalej rozoberal aj svoju aktuálnu sezónu v drese Canadiens. Pôsobenie v najprestížnejšej hokejovej lige sveta so sebou prináša obrovský tlak, no Jurajovo sebavedomie rastie s každým zápasom. „Tento rok som si overil, že mám na to v tejto lige hrať. Na ľade si viac verím, čo je samozrejme dôležité. Zároveň viem, na čom musím pracovať, ale myslím si, že to ide celkovo správnym smerom,“ nebál sa napísať Slafkovský.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});