Útočník Tatar exkluzívne: Prehovoril o účasti na MS v Česku!

Zažíva turbolentnú sezónu, ale bojuje ako lev! Reč je o útočníkovi Tomášovi Tatarovi (33), ktorý začal ročník v Colorade, ale od decembra ...
  • Zdroj: TASR/AP

Zažíva turbolentnú sezónu, ale bojuje ako lev! Reč je o útočníkovi Tomášovi Tatarovi (33), ktorý začal ročník v Colorade, ale od decembra oblieka dres Seattlu. V rozhovore pre Nový Čas sa vyjadril k záveru ročníku NHL a aj k účasti na májovom MS v Česku.

FOTOGALÉRIA: Radosť bola obrovská: Tatar skvelým gólovým tečom ukončil suchoty

Po poslednej domácej prehre na domácom ľade s Washingtonom strácate na play-off už deväť bodov. Ako vidíte šance tímu dostať sa do bojov o Stanleyho pohár?

Samozrejme vnímame, že postavenie v tabuľke už nie je ideálne. Máme však o pár zápasov menej, ako súperi, ktorí sú pred nami. Tá strata je teda menšia, ako to momentálne v tabuľke vyzerá. Bohužiaľ teraz sme prehrali dva dôležité zápasy, čo situáciu dosť skomplikovalo. Šanca však stále je, ale musíme sa dostať na víťaznú vlnu.

Pred pár dňami sa končilo v NHL prestupové obdobie. Novinári vo veľkom špekulovali, že vás klub zrejme vymení do iného tímu. Bolo to naozaj v hre a ako ste celú situáciu vnímali?

Nevedel som skoro vôbec, čo sa bude diať v samom závere prestupového trhu. Všetko záviselo na rozhodnutí generálneho manažéra, ako vyhodnotí postavenie nášho mužstva v tabuľke v tej deň. Vyhrali sme dva zápasy a postavenie v tabuľke vyzeralo o moc lepšie, tak sa rozhodol, že to nebude rozpredávať a dá mužstvu šancu na play-off.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Bude opäť meniť klub? V zámorí sa očakáva výmena Tatara! Zobraziť článok

Aj prebehli nejaké komunikácie s nejakými mužstvami, ktoré mali o vás záujem?

Áno, bola komunikácia s mužstvami, ktoré sú postupovej priečke. Ako som už ale spomínal, rozhodoval generálny manažér a ja osobne som sa nato nesústreďoval. Okolo toho obdobia bolo veľa zápasov a bol som rád, že vyhrávame.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});