Juraj Slafkovský prehovoril: Posilní reprezentáciu na MS?

Bude nám to opäť padať aj z bufetu? Hokejový svetový šampionát sa nezadržateľne blíži a fanúšikovia už pomaly začínajú špekulovať o tom, ...
  • Zdroj: Getty Images

Bude nám to opäť padať aj z bufetu? Hokejový svetový šampionát sa nezadržateľne blíži a fanúšikovia už pomaly začínajú špekulovať o tom, ako by mohol vyzerať výber Slovenska.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Dejiskom tohtoročných majstrovstiev sveta je Česko. Pre slovenských hráčov atraktívna destinácia láka taktiež ikony z NHL. Medzi tie bezpochyby patrí aj Juraj Slafkovský. Forma košického rodáka graduje a jeho schopnosti by sa nášmu výberu na dôležitom podujatí rozhodne hodili.

Samozrejme, veľa bude závisieť od toho, ako dlho bude Montrealu trvať sezóna. Draftová jednotka z roku 2022 má ale o svojej potenciálnej účasti úplne jasno. „Je to blízko Slovenska a môže sa prísť pozrieť celá rodina, babky a všetci. Bolo by to super. Ak budem zdravý, tak som tam na sto percent,“ povedal 19-ročný klenot v rozhovore pre ligový web.

Napriek počiatočnej kritike sa Juraj Slafkovský na elitných zámorských klziskách postupne udomácňuje. Za Canadiens nastúpil v prebiehajúcom súťažnom ročníku doposiaľ 65-krát a pripísal si 34 kanadských bodov za 14 gólov a 20 asistencií.

Bývalý hokejista a kapitán Pittsburghu Penguins Jaromír Jágr máva divákom po rozcvičke a slávnostnom vyvesení svojho dresu s číslom 68.
Šokovaný ostal Jágr i Pittsburgh: Podlý čin páchateľa! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});