Po šarvátke so Žabkom dobitý Mikle hromží: Prečo sme doteraz nevideli kamerové záznamy?!

Má za sebou ďalší zákrok! Život Michala Mikleho (19) sa dramaticky zmenil po tom, ako ho pred pár týždňami mal na diskotéke v Banskej ...
  • Zdroj: koláž ŠC (Branislav Račko, Jozef Fabo)

Má za sebou ďalší zákrok! Život Michala Mikleho (19) sa dramaticky zmenil po tom, ako ho pred pár týždňami mal na diskotéke v Banskej Bystrici napadnúť hokejista Boris Žabka (19).

FOTOGALÉRIA: Michal Mikle

Po útoku absolvoval viacero lekárskych zákrokov, keďže povaha jeho zranení bola vážna. Naposledy sa dostal pod nôž vo štvrtok v Rooseveltovej nemocnici. Celý konflikt mal vzniknúť kvôli tomu, že Mikle sa mal obšuchnúť o Žabkovu priateľku. Do prípadu by viac svetla mohli vniesť kamerové záznamy. Mikleho rodinu však hnevá, že ich stále nevideli.

Samotného Mikleho s jeho najbližšími Nový Čas vyspovedal priamo pred nemocnicou v Banskej Bystrici, kde mladík musel absolvovať ďalší nepríjemný zásah na tele. „Doktor mi povedal, že to oko je s pohybom celkom v norme, musel som však podstúpiť menší zákrok - vyberali mi ložisko z oka. Rezali mi to aj zašívali z vnútornej strany viečka,“ opísal Michal svoj zdravotný stav.

Posilnil by Juraj Slafkovský reprezentáciu na MS?
Juraj Slafkovský prehovoril: Posilní reprezentáciu na MS? Zobraziť článok

DVOJITÉ VIDENIE

Ako ďalej uviedol, bolesti hlavy máva stále, pričom tie budú pretrvávať zrejme ešte nejaký čas. „Stále mám problémy aj s dvojitým videním, ale pomaly sa to lepší,“ pripojil mladík, ktorý miesto práce musí behať po doktoroch.

Čo sa týka samotného vyšetrovania, rodine prišlo z polície zatiaľ len vyrozumenie o začatí trestného stíhania. „Nepohlo sa to vôbec nikde, aspoň o tom teda nevieme. Čo je najhoršie, stále sme nevideli kamerové záznamy, na ktoré sme osobne všetci veľmi zvedaví. Jediné, čo môžeme robiť, je čakať,“ povzdychol si Mikle.

Rodine sa nepáčil ani postup policajtov na mieste, ktorí podľa nich mali zraneného Michala poslať domov a nezavolali sanitku. Prípadom sa zaoberá Inšpekcia Ministerstva vnútra SR. Oslovili sme aj rezort s otázkou, kam prípad pokročil. „Úrad inšpekčnej služby sa danou vecou zaoberá, v súčasnej dobe preverujeme všetky relevantné informácie. Vec je v predprípravnom štádiu, takže nie je možné poskytnúť žiadne konkrétne informácie,“ uviedla Andrea Dobiášová z tlačového odboru MV SR.

Na snímke Filip Ahl (HK Dukla Trenčín) oslavuje tretí gól pred striedačkou Nitry.
Ďalšia gólová prestrelka vicemajstra, Nitra na pokraji vypadnutia Zobraziť článok

SKLAMANIE

Právnik Mikleovcom prezradil, že tieto prípady sa môžu naťahovať. „Naozaj však nerozumiem tomu, prečo sme doteraz nevideli tie kamerové záznamy. Na začiatku prípadu sme boli ubezpečení, že ich budeme vidieť, no momentálne už nikto z nás neverí, že ich niekedy budeme reálne vidieť. Z celého postupu sme veľmi sklamaní. Hlavne kvôli tomu, že Žabka priateľku po telefóne informoval, že kamerové záznamy už videl,“ prekvapil odpoveďou Mikle.

Túto informáciu nám jeho priateľka Bianka potvrdila. „V telefonickom hovore sa mi priznal len pár dní po bitke, v deň, keď bol Miško na prvej operácii, že on kamerové záznamy videl. Údajne bol aj s policajtami, aj esbéeskármi, že vraj oni sú s ním,“ uviedla.

ĎALŠIE TRESTNÉ OZNÁMENIE

Nový Čas už na začiatku kauzy informoval, že Mikleho priateľka sa počas noci plnej fyzického násilia dostala taktiež do potýčky, keď na ňu mala zaútočiť priateľka Borisa Žabku. „Zrazu sa po mne rozbehla a dala mi päsťou do tváre. Bola som z toho v šoku.“ V tomto smere sa Bianka rozhodla taktiež pre rázne kroky. „Našla som si právnika a podala som na ňu trestné oznámenie,“ vysvetlila jasne.

Bývalý hokejista a kapitán Pittsburghu Penguins Jaromír Jágr máva divákom po rozcvičke a slávnostnom vyvesení svojho dresu s číslom 68.
Šokovaný ostal Jágr i Pittsburgh: Podlý čin páchateľa! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});