Čavričovi k pasu pomohol Šutaj Eštok: Je však možné, že srbský rodák nám na ME nepomôže

V nominácii trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu (55) na marcové prípravné zápasy proti Rakúsku (v Bratislave 23. 3.) a ...
  • Zdroj: Getty Images

V nominácii trénera slovenskej reprezentácie Francesca Calzonu (55) na marcové prípravné zápasy proti Rakúsku (v Bratislave 23. 3.) a Nórsku (v Osle 26. 3.) sa ocitli traja nováčikovia. Sú nimi dvaja Tomášovia - Rigo a Nemčík, no najväčšiu pozornosť púta meno srbského rodáka Aleksandara Čavriča (29).

FOTOGALÉRIA: Aleksandar Čavrič

Na získaní slovenského občianstva sa výrazne podieľal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (37). Črtá sa však problém.

„Je to hráč, ktorý nám v určitých momentoch chýbal a môže pomôcť reprezentácii. Je veľmi dobre fyzicky pripravený a priamočiary. Hráči, ktorí doteraz hrali na pozícii hrotového útočníka, nemali také prednosti ako on,“ povedal o Čavričovi Calzona. Rodák z Vukovaru bude môcť hrať na hociktorom z troch ofenzívnych postov v našej zostave.

EXPRESNE RÝCHLO

Naša najnovšia posila, ktorej veľkou prednosťou je rýchlosť, už od novembra 2022 žiadala o slovenské občianstvo. Na Ministerstve vnútra SR však jeho spis dlho zapadal prachom. Ľady sa pohli až vtedy, keď sa do toho vložil nový minister vnútra.

„Prebiehalo to tak, že nám významne v tomto smere pomohol pán Šutaj Eštok, ktorý sa v tomto smere angažoval. Na základe toho, že Aleksandar doložil pred niekoľkými dňami na ambasáde v Tokiu všetky doklady, sa to expresne rýchlo dokázalo zúradovať,“ odhalil prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik pre portál Šport24.sk.

KLUB ICH NEZAUJÍMA

Čavrič v zime po ôsmich rokoch opustil bratislavský Slovan a stal sa hráčom japonského klubu Kashima Antlers. Ako problém sa však môže javiť to, že tamojšia najvyššia súťaž J1 League sa bude hrať aj počas európskeho šampionátu v Nemecku. Jeho zamestnávateľ tak asi nebude nadšený, že príde o svojho ofenzívneho univerzála na minimálne štyri zápasy.

Talianskeho trénera v slovenských službách to však veľmi netrápi. „S klubom sme nehovorili, je to oficiálny termín. To je pre nás smerodajné a musí to rešpektovať aj klub. Urobili sme všetko, aby Aleksandar mohol reprezentovať Slovensko,“ vyhlásil súbežne aj tréner Neapola.

PRÍDE VÔBEC?

Klub je síce povinný uvoľniť futbalistu pre potreby reprezentácie, no samotné rozhodnutie je na hráčovi. Aleksandar Čavrič sa nachádza v zložitej situácii a podľa našich informácií nie je vôbec isté, že posilní náš národný výber. Momentálne to má podľa našich zistení riešiť aj realizačný tím.

Futbalisti Slavie Praha sa s Európskou ligou rozlúčili v osemfinále.
Slavia hrala už od úvodu v oslabení, senzačného obratu sa nedočkala Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});