Tréner Weiss po fiasku Slovana mlčal: TOTO odkázal jeho asistent Kitka!

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zaskočili v stredajšom štvrťfinálovom dueli Slovnaft Cupu úradujúceho majstra Slovan Bratislava.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zaskočili v stredajšom štvrťfinálovom dueli Slovnaft Cupu úradujúceho majstra Slovan Bratislava.

FOTOGALÉRIA: ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová

Na Tehelnom poli triumfovali 3:1 a asistent trénera "belasých" Boris Kitka uviedol, že hráči majú právo na slabé dni.

Favorit viedol po zásahu Tigrana Barseghjana, no o obrat v skóre sa gólmi postarali Šimon Faško a v závere Vincent Chyla a René Paraj. "Z našej strany slabý výkon. Jedine fáza medzi 60. – 80. minútou sa podobala tomu, čo sme chceli hrať, a boli sme počas nej lepším tímom. Inak sme boli od začiatku vzadu nepresní, prehrávali sme súboje, mali sme slabý pohyb hore, okrem tej spomenutej 20-minútovky. V strede sme nedokázali nadviazať na výkony Kankavu, Savvidisa či Kucku. Aj prehra patrí k profesionalizmu. Mužstvo sa snaží každé 3-4 dni vyhrať po sebe nasledujúce zápasy, preto netreba vidieť hneď všetko čierne," uviedol Boris Kitka pre klubový web.

Asistent trénera priznal, že v tíme zavládlo veľké sklamanie. "Dnes sme jednoducho podali slabý výkon, k čomu sa treba normálne postaviť. Ani my nevyhráme všetko až do konca, no sme sklamaní, chceli sme ísť ďalej. Snažili sme sa zložiť zostavu z hráčov, ktorí sa nám zdali v daný deň najlepšie pripravení. Zvažovali sme, či dať Marka Toliča od začiatku, mal však na takmer dvojtýždňový výpadok, absolvoval jeden-dva tréningy. K dispozícii nebol ani Cesar Blackman pre tragédiu v rodine. Zvažujete rôzne veci, napravo bol ešte Lukáš Pauschek, ktorý však hral 2-3 zápasy, a ďalší nás čaká v nedeľu. Čím dlhšie sa dnes hralo, tým viac Podbrezová cítila šancu," povedal asistent trénera.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});