Kližana zbrzdilo zranenie! Aktuálne tenisové témy vidí negatívne: Ako investuje peniaze?

Slovenský tenista Martin Kližan (34) sa po trojročnej pauze vrátil na kurty s cieľom obnoviť svoju kariéru. Napriek nedávnemu zraneniu ...

Slovenský tenista Martin Kližan (34) sa po trojročnej pauze vrátil na kurty s cieľom obnoviť svoju kariéru. Napriek nedávnemu zraneniu ramena si už zabezpečil svoje prvé 4 body v rebríčku ATP, no pripúšťa, že cesta späť nie je jednoduchá.

Fotogaléria

Svoje úvahy zdieľa v rozhovore s Novým Časom, kde hovorí aj o výzvach, ktoré ho čakajú a o svojich plánoch do budúcnosti. Okrem tenisu sa venuje aj investovaniu do kryptomien, kde sleduje vývoj najmä bitcoinu, ktorý iba nedávno prelomil historické maximá.

Ako ste zatiaľ spokojný s priebehom sezóny?

Trojročná pauza sa určite ukázala na tých pár zápasoch. Bohužiaľ, postihlo ma zranenie ramena a vypadol som z hry približne na 1,5 mesiaca. V každom prípade mám už prvé štyri ATP body a už sa chystám na ďalšie turnaje. Dúfam, že to rameno vydrží.

Čo považujete za najväčšiu výzvu, s ktorou sa počas comebacku musíte popasovať?

Veľmi ma zbrzdilo to zranenie. Myslím si, že úroveň na turnajoch je dosť vysoká a teda najťažšie bude asi to postupné zvyšovanie levelu môjho tenisu až na popredné miesta.

Viete v tomto bode povedať, či plánujete okrem tejto sezóny potiahnuť trebárs aj tú ďalšiu?

Dám tomu šancu túto sezónu a potom sa uvidí.

Čo vravíte na daviscupový úspech našich tenistov? Zahrajú si finálovú skupinu...

Perfektný výsledok a klobúk dole pred výkonmi našich chalanov. Musel to byť krásny pocit dostať sa po takom dlhom čase do svetovej skupiny.

Prezident STZ Mečíř spomínal aj možnosť, že by Slovensko mohlo hostiť skupinu finálového turnaja DC, nakoniec to však zavrhol pre nedostatočné financie i infraštruktúru. Čo by sa podľa vás muselo stať, resp. zmeniť, aby to u nás možné bolo?

Financie na takéto zaujímavé podujatie sa vždy nájdu. Rozprávať o tom, ako sa to nedá, dokáže každý. Prezident ako osoba tieto veci musí riešiť a taktiež musí poznať ľudí, ktorí by o to mali záujem. Musím však skonštatovať, že Mečíř tieto parametre, žiaľ, nespĺňa.

Lukáš Klein sa v pondelok premiérovo vo svojej kariére stane národnou jednotkou, deviatou v ére samostatnosti, predbehne Alexa Molčana. V akom stave sa vlastne podľa vás nachádza náš mužský tenis dnes?

Pre Kleina ako hráča je to určite významný míľnik v jeho kariére. Pre slovenský tenis to však neznamená nič. Kluby krachujú, mládežnícka základňa sa zmenšuje, mnoho trénerov na Slovensku je nedovzdelávaných, ale hlavne, že sa ide stavať nové bedmintonové, prepáčte, tenisové, centrum v Košiciach. Nemáme na to ani hráčov a ani dostatočne kvalitné trénerské zastúpenie, aby sa takýto projekt a jemu podobné realizovali.

Venujete sa aj investíciám do kryptomien, bitcoin nedávno prerazil historické maximá... Prezradíte, ako sa vám darí v tomto smere?

Historické maximá už prekonal a teraz sa už len čaká na to, ako začnú reagovať veľkí hráči. Ja osobne som sa tým zapodieval dávnejšie, ale odvtedy som tam niečo málo investoval a už len čakám na pravý moment.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});