Kupsky sa musel červenať! Kiks zvolenského brankára baví slovenský internet: Čo na to tréner?

V druhom zápase predkola play-off medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom sa po druhej tretine zdalo, že je o víťazovi rozhodnuté, Liptváci ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto: TASR, screen fb.me/tiposextraliga)

V druhom zápase predkola play-off medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom sa po druhej tretine zdalo, že je o víťazovi rozhodnuté, Liptváci však "rytierov" prekvapili a zápas smeroval do predĺženia. Dôležitú úlohu pri vyrovnávajúcom góle zohral brankár spod Pustého hradu Jake Kupsky.

Fanúšikovia pod Pustým hradom zažili dva dni po sebe napätie v podobe predĺženia. V prvom zápase sa tešili hostia, v druhom prípade domáci. Dôležité je podotknúť, že duel by sa nemusel skončil nerozhodne, keby zvolenský brankár Jake Kupsky nespraví ukážkovú "hrubku".

Približne minútu pred koncom tretej tretiny Zvolen vyhrával 6:5 a hral v oslabení, puk sa dostal k brankárovi domáceho celku, ktorý videl pred sebou prázdnu bránku Liptákov, avšak tesne pred ním stála i dvojica hokejistov súpera.

Kupsky sa snažil ohroziť bránku súpera, avšak ohrozil len zdravie jedného z hráčov Liptovského Mikuláša, keďže puk z jeho hokejky smeroval priamo na súpera. Liptáci využili zaváhanie brankára Zvolena a vyrovnali stav stretnutia na 6:6.

 

Asistent trénera Zvolena Norbert Javorčík sa po zápase nechcel vyjadrovať k jednotlivým hráčom, najmä ku kiksu brankára Kupskyho, ktorý v poslednej minúte fatálnou chybou zapríčinil gól na 6:6. „Nechcem po zápase hodnotiť jednotlivých hráčov, chceme si zobrať z tohto zápasu pozitívnu emóciu, s ktorou sme skončili. Na detailnejšie hodnotenie sa treba vyspať, to platí aj v prípade Kupskyho. Kto športoval, tak vie, že prídu aj vynikajúce zápasy a výkony a prídu aj výkony, ktoré treba hodiť za hlavu a ísť ďalej. Iba veľké mužstvá a veľkí hráči dokážu byť aj za takejto situácie mentálne silní a ísť ďalej,“ v pozápasových rozhovoroch si zastali brankára i spoluhráči - Peter Zuzin a Daniel Gachulinec. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});