Calzona zverejnil nomináciu: V repre sa objaví dlho očakávaný hráč!

V nominácii trénera Francesca Calzonu na prípravné zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie proti Rakúsku a Nórsku figuruje aj Aleksandar ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V nominácii trénera Francesca Calzonu na prípravné zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie proti Rakúsku a Nórsku figuruje aj Aleksandar Čavrič.

Srbský útočník už od novembra 2022 žiadal o zisk slovenského občianstva a po vybavení potrebných formalít bude k dispozícii národnému tímu. Okrem neho sú v kádri aj ďalší dvaja nováčikovia Tomáš Rigo a Tomáš Nemčík. Slováci nastúpia v sobotu 23. marca v Bratislave proti Rakúsku a v utorok 26. marca v Osle proti domácemu výberu.

"Riga sme sledovali dlhšie, je to mladý chalan a pravidelne hráva. Potrebujeme sa zamerať na mladých, lebo európskym šampionátom sa pre nás život nekončí. Nemčíka sme už raz povolali, vtedy nenastúpil, teraz začína pravidelne hrávať a preto sme ho nominovali. Čavriča sledujeme dlhšie a čakali sme, kedy sa mu vybavia potrebné dokumenty. Zväz urobil dobrú prácu. Aleksandar chcel reprezentovať Slovensko, mal by sa v najbližších dňoch presunúť na Slovensko a prevziať si papiere. Myslím si, že by nám mohol pomôcť," uviedol Calzona na stredajšej tlačovej konferencii.

Čavrič si v súčasnosti oblieka dres Kašimy Antlers. Japonská liga sa však hrá aj súbežne s ME a v tomto prípade mohla nastať nejasná situácia. "S klubom sme nehovorili, je to oficiálny termín. To je pre nás smerodajné a musí to rešpektovať aj klub. Urobili sme všetko, aby Aleksandar mohol reprezentovať Slovensko," dodal Calzona.

Reprezentačný kouč zdôraznil, že 29-ročný ofenzívny futbalista vie hrať na krídle i na hrote: "Má kvality na to aby hral na každom ofenzívnom poste. Potvrdil to v Slovane. Je to hráč, ktorý nám v určitých momentoch chýbal a môže pomôcť reprezentácii."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});