Lyžiarske preteky v Rusku sa zmenili na horor: Štrnásť dievčat skončilo v nemocnici!

Lyžiarske preteky v Rusku sa zmenili na horor! V rámci zimnej spartakiády sa v Soči konali preteky žiačok na 10 kilometrov.
  • Zdroj: Reprofoto/Telegram/radiolyzhi

Lyžiarske preteky v Rusku sa zmenili na horor! V rámci zimnej spartakiády sa v Soči konali preteky žiačok na 10 kilometrov.

Podľa ruského webu championat.com bolo veľmi zlé počasie, bola silná hmla a mrholilo. Napriek tomu jury rozhodla, že sa preteky uskutočnia. Nevhodná trať poznačila ich priebeh. K dramatickej situácii došlo hneď pri prvom zjazde. Po páde prvej pretekárky postupne padli ďalšie dievčatá, ktoré ležiace súperky na trati zbadali až na poslednú chvíľu a nestačili už zareagovať.

Katarína si po rozpade manželstva našla nový džob.
Katarína Saganová po rozvode nezaháľa: V novej práci ju obklopuje luxus! Zobraziť článok

Najmenej 14 dievčat skončilo v nemocnici na ošetrení so zlomeninou ruky, či nohy. Na sociálnych sieťach sa postupne objavili fotografie ďalších zranených dievčat.

Slovenský obranca Šimon Nemec.
Skvelá správa: Šimon Nemec odohrá zápas na českom ľade! Zobraziť článok

„Na trati bol neporiadok, ráno snežilo, viditeľnosť bola veľmi zlá. Na trati je dlhý, dlhý zjazd, kde naberiete vysokú rýchlosť. Na začiatku zjazdu som bola na konci pelotónu, no uvedomila som si, že vpredu sa niečo deje,“ opísala dramatické momenty jedna z pretekárok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});