Slafkovský strelil famózny gól: Bodovali aj ďalší Slováci!

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) prispel v noci na stredu v zámorskej NHL gólom k víťazstvu Montrealu nad Columbusom 3:0.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) prispel v noci na stredu v zámorskej NHL gólom k víťazstvu Montrealu nad Columbusom 3:0.

V drese Seattlu zaznamenal asistenciu Tomáš Tatar, ale Kraken prehrali s Vegas 4:5 po predĺžení. Bodoval aj Martin Pospíšil, ktorý dosiahol tiež asistenciu, Calgary však podľahlo Coloradu 2:6. Pavol Regenda nastúpil druhýkrát v sezóne za Anaheim, jeho tím neuspel na ľade Chicaga (2:7).

Slafkovský nastúpil tradične v prvej formácii Canadiens a jeho gólový moment prišiel už v štvrtej minúte duelu. Obranca Mike Matheshon ho našiel na pravom kruhu a devätnásťročný útočník využil presilovú hru strelou pomedzi betóny Elvisa Merzlikinsa. Bronzový medailista z Pekingu 2022, najužitočnejší hráč olympijského turnaja odohral celkom 17:38 minúty. Slafkovský má po 65 zápasoch na konte 34 bodov (14+20). Montreal dosiahol všetky góly v úvodných šiestich minútach. Brendan Callagher skóroval už po 21 sekundách a na 3:0 zvýšil Joshua Roy. Výrazný podiel na triumfe Habs mal brankár Cayden Primeau, ktorý predviedol 41 zákrokov a dosiahol druhé čisté konto v sezóne aj kariére.

Calgary neuspelo v treťom stretnutí v rade a doma nestačilo na Avalanche. Flames nepomohol ani návrat Pospíšila, ktorý pre dištanc nemohol nastúpiť v predchádzajúcich troch dueloch. Slovenský útočník však bodoval. V 4. minúte zachytil puk na modrej čiare, prenechal ho Nazemovi Kadrimu, ktorý našiel Daniila Miromanova a ruský obranca vyrovnal na 1:1. Pospíšil strávil na ľade 17:49 minúty a okrem asistencie zaznamenal päť hitov, jednu strelu a dvojminútový trest. Domáci po prvej tretine viedli 2:1, ale v druhej Colorado rozhodlo piatimi gólmi. Nathan MacKinnon predĺžil svoju bodovú sériu na 13 zápasov, keď zaznamenal presný zásah a pridal aj asistenciu. Vytvoril si zároveň nové kariérne maximum v profilige a so 113 bodmi (41+72) vedie kanadské bodovanie. Mikko Rantanen dosiahol v stretnutí 4 body (2+2) a Valerij Ničuškin strelil gól a mal aj dve asistencie.

V Pacifickej divízii bol na programe duel medzi Seattlom a obhajcom titulu z Vegas. Golden Knights prehrávali v zápase 0:1 aj 2:4, ale nakoniec sa tešili z triumfu. V štvrtej minúte predĺženia rozhodol Jack Eichel. Center prvej formácie hostí pridal aj dve asistencie. Jonathan Marchessault strelil dva góly, druhý a vyrovnávajúci na 4:4 dosiahol 17 sekúnd pred koncom tretej časti. Seattle prehral druhýkrát v rade a nepomohla mu ani asistencia Tatara. Skúsený 33-ročný krídelník v 42. minúte získal puk v rohu útočného pásma, našiel na modrej Willa Borgena, ktorého strelu tečoval Matthew Beniers a vyrovnal na 2:2. Tatar odohral 13:11 minút, zaznamenal jeden plusový bod, hit a dvojminútový trest. Útočník domácich Jordan Eberle nastúpil na jubilejný 1000. zápas v základnej časti profiligy.

Veľký večer má za sebou Connor Bedard. Osemnásťročný kanadský center dosiahol päť bodov (1+4) v stretnutí proti Anaheimu a aj vďaka tomu Chicago triumfovalo 7:2. Najvyššie draftovaný hráč z roku 2023 prekonal svoje doterajšie kariérne maximum v jednom zápase, keď 9. novembra proti Tampe Bay mal bilanciu 2+2. Bedard sa stal piatym 18-ročným hráčom v histórii ligy, ktorý odohral päťbodový duel. V drese Blackhawks zaznamenal štyri asistencie Nick Foligno a Philipp Kurashev dal dva góly a mal aj dve asistencie. Za Ducks nastúpil druhýkrát v sezóne Regenda. Slovenský krídelník odohral 11:03 minúty a mal dve strely a dva hity.

New York Rangers uspel na ľade Caroliny 1:0 a potvrdil prvé miesto v Metropolitnej divízii. Jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal obranca Adam Fox, ktorý skóroval osem sekúnd pred koncom prvej časti. Hostí podržal brankár Igor Šesterkin, zneškodnil 28 striel súpera a dosiahol druhé čisté konto za sebou. Rangers triumfovali v treťom stretnutí v rade a na čele divízie majú šesťbodový náskok práve pred Hurricanes.

NHL - výsledky:

Buffalo - Detroit 7:3

Góly: 2. Tuch, 11. Byram (Benson, Greenway), 13. Benson (Greenway, Dahlin), 16. J. Skinner (Benson, Cozens), 25. Clifton (T. Thompson), 30. Byram (T. Thompson, Girgensons), 34. Peterka – 13. Chiarot (Raymond, Berggren), 30. Raymond (Fabbri, P. Kane), 58. Walman (Gostisbehere, Määttä)

Carolina - New York Rangers 0:1

Góly: 20. Fox (Kreider, R. Lindgren)

Montreal - Columbus 3:0

Góly: 1. Gallagher (J. Evans), 4. Slafkovský (Matheson, Caufield), 6. J. Roy (Xhekaj, Newhook) /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+0/

Ottawa - Pittsburgh 2:1 pp

Góly: 52. Sanderson (M. Joseph, Giroux), 64. Batherson (Stützle, Sanderson) – 60. Bunting (E. Karlsson, Malkin)

Philadelphia - San Jose 3:2

Góly: 4. Farabee (Frost), 30. Frost (Konecny, York), 46. Tippett (Konecny, York) – 20. Zadina (Kunin, Barabanov), 34. Zadina (Kunin, Kostin)

Dallas - Florida 3:4

Góly: 4. Pavelski (J. Robertson, W. Johnston), 28. J. Robertson (Pavelski, Benn), 29. W. Johnston (Marchment) – 33. Reinhart (Barkov, M. Tkachuk), 52. Barkov (Verhaeghe, Montour), 54. Bennett (M. Tkachuk, Forsling), 55. Barkov (Verhaeghe, Montour)

Minnesota - Arizona 4:1

Góly: 7. Kaprizov (Faber, Merrill), 39. Hartman (Kaprizov, F. Gaudreau), 58. Kaprizov (Middleton), 58. M. Foligno – 29. Bjugstad (Carcone, Kesselring)

Chicago - Anaheim 7:2

Góly: 12. T. Raddysh (Donato, Athanasiou), 24. Kurashev (Bedard, N. Foligno), 32. S. Jones (N. Foligno, Kurashev), 40. Bedard (Kurashev, N. Foligno), 43. Entwistle (Athanasiou), 44. Kurashev (Bedard, N. Foligno), 51. T. Johnson (Bedard) – 11. Leason (Fowler), 22. Leason (Vaakanainen)

Calgary - Colorado 2:6

Góly: 4. Miromanov (Kadri, Pospíšil), 7. Duehr (Huberdeau, Pachal) – 3. Rantanen (Ničuškin, MacKinnon), 25. Manson (Se. Walker, Cogliano), 26. MacKinnon (Ničuškin, Rantanen), 28. Ničuškin (Rantanen, Toews), 35. Mittelstadt (Duhaime, Toews), 40. Rantanen (Makar) /POSPÍŠIL za domácich 0+1/

Seattle - Vegas 4:5 pp

Góly: 25. Burakovsky (McCann, Kartye), 42. Beniers (Borgen, Tatar), 46. B. Tanev (Bellemare, Yamamoto), 52. Bjorkstrand (Tolvanen, Gourde) – 27. Marchessault (Barbašev, Eichel), 35. Dorofejev (W. Karlsson), 53. W. Karlsson (McNabb, Theodore), 60. Marchessault (Stephenson, Eichel), 64. Eichel (Pietrangelo) /TATAR za domácich 0+1/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});