Zdvojenie postov je neúnosné: Nahradí TENTO tréner Calzonu na lavičke repre?

Slovenský futbalový tréner Adrián Guľa v polovici novembra skončil na lavičke Dunajskej Stredy a odvtedy je bez angažmánu.

Slovenský futbalový tréner Adrián Guľa v polovici novembra skončil na lavičke Dunajskej Stredy a odvtedy je bez angažmánu.

Fotogaléria

V poslednom období sa tak začína skloňovať možnosť príchodu tohto 48-ročného kormidelníka na lavičku slovenskej reprezentácie, keďže do úvahy pripadá možnosť, že Francesco Calzona pri národnom tíme po ME 2024 skončí.

K aktuálnej situácii ohľadom zdvojeného pôsobenia Taliana Calzonu, ktorý je po novom zároveň trénerom Neapola, sa v relácii V športovom SITE vyjadril samotný Adrián Guľa.

"Nemám príliš rád hypotetické debaty. Faktom však je, že ponuka, ktorú dostal Francesco Calzona, je nádherná. Ja teraz nehodnotím to, či mal ostať aj na stoličke pri slovenskej reprezentácii. Sú tam na to kompetentní ľudia, ktorí nesú zodpovednosť, tak nech oni robia rozhodnutia," vyjadril sa rodák zo slovenského mesta Nováky.

Môj názor je, že zdvojenie týchto postov je zvládnuteľné na 3 až 4 mesiace, no dlhodobo je to neúnosné. Nerobilo by to dobrý kredit nám a ani Neapolu, ktorému by každú chvíľu odchádzal preč,“ dodal.

Slovenský obranca Šimon Nemec.
Skvelá správa: Šimon Nemec odohrá zápas na českom ľade! Zobraziť článok

Guľa sa následne vyjadril aj ku svojej potenciálnej trénerskej budúcnosti, v ktorej však zatiaľ nemá úplne jasno. 

"Teraz je ten priestor na to, aby som si vyhodnotil, ktorý krok bude s ohľadom na moju rodinu, kariéru a hodnoty, ktoré uznávam, najideálnejší. Je tu cesta dlhodobého projektového klubu, ale aj krátkodobejšia manažérska cesta, kde budete musieť pri dôraze na výsledky veľmi rýchlo ukázať svoje kvality," hovorí.

Richard Kapuš na tréningu hokejového Slovana.
Kapuš o vyhadzove zo Slovana: Pošpinili moje meno! TOTO mi prekážalo Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});