Kapuš o vyhadzove zo Slovana: Pošpinili moje meno! TOTO mi prekážalo

Bývalý tréner Slovana Bratislava Richard Kapuš prehovoril o konci v belasom klube, ktorý má v jeho srdci to najdôležitejšie miesto. Cíti ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Bývalý tréner Slovana Bratislava Richard Kapuš prehovoril o konci v belasom klube, ktorý má v jeho srdci to najdôležitejšie miesto. Cíti krivdu a prezradil, čo mu najviac prekážalo!

FOTOGALÉRIA: Richard Kapuš

Bývalý slovenský reprezentant a asistent trénera Slovana Bratislava sa v rozhovore pre Športweb vrátil k svojmu koncu v belasom klube. Ten prechádzal turbulentným obdobím, potácal sa na spodných priečkach tabuľky, herný prejav bol mizerný, menili sa tréneri a do toho zomrel aj majiteľ klubu Rudolf Hrubý. Na negatívnu atmosféru doplatili aj asistenti trénera Kapuš a Rudolf Jendek, ktorí museli odísť.

"Po ukončení zmluvy v Slovane som nemal náladu na hokej. Bral som to ako krivdu," netají Kapuš horkosť zo svojho odchodu zo svojho srdcu blízkeho klubu. Rozhovoril sa aj o tom, čo mu prekážalo najviac. "Mrzí ma, že meno mňa i Rudolfa Jendeka bolo zbytočne pošpinené vyhadzovmi. Zatiaľ poviem toľko: Poukazovali sme na niektoré veci, ktoré nefungovali a možno aj to, že patríme v úvodzovkách medzi služobne mladších trénerov, nám zlomilo väz."

Roman Kukumberg st. so synom Romanom jr.
Hokejový veterán sa lúči: Syn ma dovezie, nech si môžem dať pivo! Zobraziť článok

Krátko pred Vianocami nahradil českého kouča Vladimíra Ružičku uznávaný slovenský tréner Peter Oremus, ktorý začínal sezónu na lavičke HKM Zvolen. Od jeho príchodu nastali značné zmeny a prejavili sa na zlepšenom prejave mužstva aj lepších výsledkoch. Napokon, Slovan sa dostal do TOP 6 v základnej časti a zahrá si štvrťfinále play off.

"Potom prišiel Peter Oremus, ktorý videl veci rovnako ako my. Muselo prísť k zmenám predovšetkým v defenzíve. Keď porovnáte terajšiu obranu Slovana s tým, čo sme mali k dispozícii, je to rozdiel. Vrátil sa Michal Sersen, pribudli noví hráči aj do útoku. Poviem ešte jednu dôležitú vec. Moje slová nie sú o Petrovi Oremusovi. Máme dobrý, korektný vzťah, považujem ho za jedného z najkvalitnejších trénerov na Slovensku. Situácia v Slovane bola zamotaná a príde čas, keď budem môcť povedať viac," dodal záhadne súčasný kouč druholigového českého Zlína.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});