Xavi vychválil Slováka: Chcel by som ho v Barcelone! Bol by rozdielovým hráčom

Tréner Xavi Hernandez vychválil slovenského reprezentačného stredopoliara Stanislava Lobotku. Podľa vlastných slov by ho chcel mať v ...

Tréner Xavi Hernandez vychválil slovenského reprezentačného stredopoliara Stanislava Lobotku. Podľa vlastných slov by ho chcel mať v tíme Barcelony a bol by rozdielovým hráčom.

Fotogaléria

Tréner Barcelony Xavi Hernandez je veľkým fanúšikom slovenského stredopoliara Stanislava Lobotku. Prezradil to pred odvetným osemfinálovým súbojom proti Neapolu v Lige majstrov (prvý zápas skončil 1:1). Novinári z Talianska sa Xaviho pýtali na predzápasovej tlačovej konferencii, ktorého hráča z tímu Neapola by si vybral. "To je ťažké. Povedal by som Stanislav Lobotka. Je to hráč, ktorý sa mi páči z hľadiska výstavby hry, nestráca lopty. Chcel by som ho vidieť v tíme ako Barcelona. Myslím si, že má úroveň na to, aby hral v tomto klube. Pre svoj tím robí veľký rozdiel."

Otec Mareka Hamšíka sa stretol so synom ikonického argentínskeho futbalistu Diega Maradonu.
Nečakané stretnutie v Neapole: Hamšík a Maradona dohadovali biznis! Zobraziť článok

Xavi vie dokonale oceniť Lobotkov prínos pre hru Neapola, keďže sám nastupoval v rovnakej pozícii. Slovenský reprezentant je tretím najlepším hráčom talianskej Serie A s úspešnosťou prihrávok 91,8 %. K skvelým výkonom Lobotku prispieva, že je konečne zdravý. V tejto sezóne nechýbal ani raz v základnej zostave Neapolu v talianskej lige či Lige majstrov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});