Nový šampionát F1 pre ženy zaujal už hneď prvý víkend: Víťazka si nevšimla, že vyhrala

Baví sa na nej celý motoristický svet! Nový šampionát pre ženy, ktorý bude súčasťou vybraných pretekárskych víkendov formuly 1 zaujal ...
  • Zdroj: instagram.com/dorianepin

Baví sa na nej celý motoristický svet! Nový šampionát pre ženy, ktorý bude súčasťou vybraných pretekárskych víkendov formuly 1 zaujal hneď pri svojej premiére v Saudskej Arábii. A to kuriózne!

FOTOGALÉRIA: Doriane Pinová

Francúzka Doriane Pinová (20) vyhrala obe preteky, lenže v tom sobotnom po prejdení šachovnicovej vlajky nie a nie zastaviť. Nevšimla si ju, netušila v ktorom kole vlastne je a tak na plný plyn svišťala ďalej. Zastavili ju až usporiadatelia, keď už druhýkrát prešla cieľom bez toho, aby spomalila.

Francúzka aj tak stála na stupňoch víťazov na najvyššom stupni, no po niekoľkých hodinách dostala dodatočnú penalizáciu 20 sekúnd, takže klesla na 9. miesto. Prejsť dvakrát cieľom je totiž proti pravidlám Medzinárodnej automobilovej federácie FIA.

Syn legendárneho sedemnásobného šampióna F1 si vychutnáva čas so svojou priateľkou Lailou Hasanovičovou.
Páni, pozor! Polovička Micka Schumachera opäť provokuje Zobraziť článok

Lenže chyba nebola len na strane jazdkyne, ktorá šachovnicovú vlajku prehliadla. Tá sa totiž po prejdení cieľom cez rádio pýtala, koľko ešte zostáva kôl do cieľa. Lenže mechanici a inžinieri z jej tímu už oslavovali, takže žiadna odpoveď neprišla. Až po pár minútach zaznela vo vysielačke od inžiniera otázka: „Dorian, čo to robíš? Už bola šachovnicová vlajka.“ Pinová podráždene odvetila: „To ste mi ale nepovedali!“ „Tak sa teraz veľmi pomaly vráť na rošt,“ znel príkaz. „To mi ale musíte hovoriť.“ „Áno, prepáč,“ ospravedlňoval sa inžinier.

Besar žil od 12 rokov v Nemecku.
Úspešný športovec († 38) sa stal obeťou vraždy! Zanechal tri deti a manželku Zobraziť článok

Nakoniec ale táto minela stála jazdkyňu, ktorá je súčasťou akadémie Mercedesu a pred pretekmi ju podporil aj Lews Hamilton, víťazstvo. Pritom Francúzka bola v Saudskej Arábii suverénna, vyhrala obe kvalifikácie a vlastne aj obe preteky, takže zostáva hlavnou adeptkou na celkový triumf.

Ďalšie preteky série F1 Academy, ktoré si kladú za cieľ pomôcť ženám sa lepšie presadiť v motoristickom športe, sa idú v máji v Miami.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});