Debutu Patrika Kocha predchádzala úsmevná chvíľa: Oci, nás zaujíma obed, nie NHL

Nastúpil v tomto ročníku do NHL ako jedenásty Slovák a tretí nováčik. Ide o Patrika Kocha (27), ktorý debutoval v najlepšej hokejovej ...
  • Zdroj: apk

Nastúpil v tomto ročníku do NHL ako jedenásty Slovák a tretí nováčik. Ide o Patrika Kocha (27), ktorý debutoval v najlepšej hokejovej lige sveta v drese tímu Arizona Coyotes.

FOTOGALÉRIA: Patrik Koch

A hoci prehre 2:5 s Minnesotou Wild nezabránil, hneď pri premiére ukázal, že sa nebojí. Jeho deti pritom veľký deň otca veľmi nezaujímal, radšej riešili svoj obed.

Ak rátame aj legendárneho Stana Mikutu, potom je Koch historicky už 97. hokejista spod Tatier, ktorý si zahral v NHL. Je však prvým hráčom z Malaciek, ktorý to dokázal. Pritom to prišlo ako blesk z jasného neba. Vedenie Kojotov ho narýchlo povolalo z farmy v Tucsone po tom, ako sa uvoľnilo miesto kvôli výmenám hráčov do iných tímov.

Dvojnásobný účastník MS (2019, 2023) tak nemal veľa času premýšľať o svojom debute. Zámorských novinárov aspoň pobavil príhodou, ako sa dozvedel o povolaní do NHL. „Bol som v parku so svojimi deťmi, keď mi to oznámili. Moje malé deti to však veľmi nezaujímalo, riešili len svoj obed,“ povedal Koch Craigovi Morganovi.

Bývalý slovenský hokejový obranca Zdeno Chára.
Chára si zaspomínal na historické momenty: Čo mu chýba najviac? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});