Vinca Lukáča uvedú do siene slávy: Aha, akú mal prvú výplatu!

Dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč (70) bude oddnes konečne v Siene slávy košického hokeja. Legendárny útočník si zaspomínal na ...
  • Zdroj: reprefoto/martindomok

Dvojnásobný majster sveta Vincent Lukáč (70) bude oddnes konečne v Siene slávy košického hokeja. Legendárny útočník si zaspomínal na hokejové začiatky a prezradil aj to, akú mal prvú výplatu a čo bolo jeho civilné zamestnanie v železiarňach!

FOTOGALÉRIA: Lukáčovci sien slávy

O uvedení do Siene slávy

Bola to oslava. Nešli sme sem s tým, že ideme na pohreb, práve naopak. Myslím si, že zato, čo sme ja a moji bratia dokázali, sme si zaslúžili túto poctu od košického klubu. Celý život sme venovali športu, hokeju, Košiciam… Zaslúžene sme sa teda dočkali ocenenia a sme tomu radi.“

O neúspešnom vyvesení dresu v roku 2017

Nikde vo svete to nefunguje tak, že vám zavolajú a povedia, že ideme vyvesovať päť dresov bývalých hráčov pod strechu. Veľmi sa ma to vtedy dotklo. Som za poradie, nejakú hierarchiu. Bývalé vedenie klubu zrejme nedorástlo na to, ako si má uctiť legendy. Aktuálne vedenie má snahu napraviť to, čo si cením. S výnimkou pána Trojáka sme prví Košičania v košickej hokejovej Sieni slávy.”

Vinco je do svojej partnerky zaľúbený po uši.
Vincent Lukáč oslavuje na Valentína jubilejných 70 rokov: Kríže trošku bolia, ale sex mi chutí! Zobraziť článok

Hokejové začiatky

V marci ubehlo päťdesiat rokov, keď som prvýkrát nastúpil za prvoligový tím VSŽ. Prešla veľmi dlhá doba. Začiatky boli krásne. Mal som sedemnásť rokov, hral československú ligu po boku svojich bratov. Myslím si, že tá súťaž vtedy patrila k jedným z najlepších na svete. Mohol by som spomenúť plejádu mien, kvalitných hráčov - Holeček, Dzurilla, Holíkovci. Bolo to silné obdobie československého hokeja a som rád, že som bol jedným zo zúčastnených.”

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});