Blíži sa Shiffrinovej návrat: TOTO môže rozhodnúť o všetkom!

Jej comeback je témou dňa v bielom cirkuse, ako kolotoč Svetového pohára v alpskom lyžovaní prezývajú. Mikaela Shiffrinová je jednou ...

Jej comeback je témou dňa v bielom cirkuse, ako kolotoč Svetového pohára v alpskom lyžovaní prezývajú. Mikaela Shiffrinová je jednou z mála pretekárok, ktoré skolili v aktuálnej sezóne ťažké zranenia, ktorá sa ešte rozhodla zabojovať o body. Americká stálica sa však vo švédskom Aare predstaví údajne len v sobotnom slalome.

Fotogaléria

Americká stálica sa však vo švédskom Aare predstaví údajne len v sobotnom slalome.

„Mikaela sa zlepšuje v slalome a cíti, že slalomové preteky sú stále realistické, ale otázny je obrovský slalom,“ napísal Shiffrinovej tím vo svojom vyhlásení. Akcia na severe Európy je poslednou pred finálovými víkendmi v rakúskom Saalbachu (16. - 24. marca) a budú sa tam rozdávať dôležité body, o ktoré predovšetkým hviezdnej Američanke zrejme ide.

Shiffrinová, ktorá má na konte rekordných 95 víťazstiev vo Svetovom pohári, je mimo hry od januárového pádu v zjazde v Cortine d’Ampezzo. Počas svojej absencie stratila vedenie v celkovom poradí. Teraz je tretia s 1 209 bodmi za Larou Gutovou-Behramiovou (1 594) a Federicou Brignoneovou (1 268).

Iba jeden

A nádejne to pre ňu vyzerá len v boji o malý glóbus za slalom. V tejto disciplíne vedie so 630 bodmi pred Petrou Vlhovou (505) a Nemkou Lenou Dürrovou (442). No keďže Slovenka po januárovom roztrhnutí väzov v pravom kolene sezónu predčasne ukončila, Nemka je jedinou lyžiarkou, ktorá je stále matematicky schopná predbehnúť Shiffrinovú.

Krutá rana zasiahla srdce Martina Réwaya.
Martin Réway zanechal status plný bolesti: Plače celá hokejová komunita! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});